52-ejų buvusios šaulės, 2000 metų Sidnėjaus žaidynių čempionės kandidatūrą dar praėjusią vasarą pasiūlė IOC vykdomasis komitetas.

Kartu su ja naujais IOC nariais tapo Italijos olimpinio komiteto prezidentas Giovanni Malago, jo kolegos Camilo Moreira (Paragvajus), Felicite Rwemarika (Ruanda), Williamas Blickas (Uganda), Jigyelis Ugyenas Wangchuckas (Butanas), taip pat Tarptautinio parolimpinio komiteto prezidentas Andrew Parsonsas, Tarptautinės gimnastikos federacijos prezidentas Morinari Watanabe ir Afganistano žmogaus teisių gynėja Samira Asghari.

Dabar IOC turi 104 narius.

D. Gudzinevičiūtė yra pirmoji IOC narė iš Baltijos šalių.

IOC sudaro ne nacionaliniai olimpiniai komitetai, o fiziniai asmenys. Narystės trukmė ribojama tik amžiaus limitu, kuris šiuo metu yra 74 metai. Plačiau apie IOC struktūrą ir D. Gudzinevičiūtės karjeros posūkį galite paskaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)