32-ejų metų sportininkui šios olimpinės žaidynės – jau trečiosios. Jis dalyvavo 2010 metų Vankuverio ir 2018 metų Pjongčango žiemos žaidynėse.

„Šios olimpinės žaidynės tikrai buvo išskirtinės. Ne tik pandemijos ribojimais ar Lietuvai gausiausia sportininkų rinktine, bet ir palaikymu iš Lietuvos, kurį kiekvienas atletas jautė. Buvo ir džiuginančių rezultatų, ir pamokų, kurios dar bus analizuojamos, ir neįkainojamos patirtis. Viena žinau, kiekvienas startavęs sportininkas trasoje paliko visas jėgas.

Modestas – vienas labiausiai patyrusių rinktinės sportininkų. Neabejoju, kad jo nešama trispalvė plačiai ir išdidžiai plevėsuos olimpiniame stadione“, – sakė olimpinė čempionė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Sportininkas Džangdziakou mieste vykusiose slidinėjimo varžybose, vyrų sprinto laisvuoju stiliumi atrankos lenktynėse finišavo 49-as. Komandų sprinto klasikiniu stiliumi varžybose bendroje įskaitoje kartu su Tautvydu Strolia užėmė 24 vietą.

„Olimpinės žaidynės – kiekvieno sportininko tikslas, o galimybė nešti šalies vėliavą atidarymo ar uždarymo ceremonijoje – didelė svajonė, kuri retam išsipildo. Esu dėkingas už šią galimybę. Tai – didelė garbė“, – sakė M. Vaičiulis.

Olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje žygiuosianti Lietuvos delegacija nebus gausi. Kartu su M. Vaičiuliu ir T. Strolia šalių eisenoje žygiuos Lietuvos olimpinės misijos vadovai.

Atidarymo ceremonijoje Lietuvos vėliavą nešė šokių ant ledo pora Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala. Jau antrose olimpinėse žaidynėse šalių vėliavas atidarymo ceremonijoje buvo patikėta nešti ir sportininkui, ir sportininkei.

Vyrų sprinto estafetė 6x1,4 km, Modestas Vaičiulis ir Mantas Strolia

Pekino žiemos olimpinių žaidynių uždarymo ceremoniją tiesiogiai stebėkite sekmadienį, 14 val. Lietuvos laiku, per TV3 televiziją.