Jau pirmuoju bandymu 27-erių A. Gudžius įrodė, kad į Uteną atvyko siekti geriausių reultatų – diskas skriejo 67,77 metrus.

Antruoju bandymu A. Gudžius diską paleido dar toliau – 68,07 m. Trečiasis ir penktasis bandymai nebuvo įskaityti, o ketvirtuoju metimu diską nusviedė 67,15 m.

Geriausią rezultatą lengvaatletis pasiekė paskutiniu, šeštuoju bandymu: diską numetė 68,98 m ir užtikrintai, be didesnės konkurencijos iškovojo LLAF taurę.

„Dabar artėju prie vadinamos netikros pirmos „formos“, kur rezultatai turėtų būti aukšti, bet pagrindinė geriausia sportinė forma planuojama Europos čempionatui“, – po praėjusio savaitgalio starto Europos čempionų klubų taurės varžybose sakė A. Gudžius.

Beje, pasiekti rezultatai Utenoje leistų Andriui varžytis dėl medalių aukščiausio rango varžybose. Štai paskutiniame pasaulio čempionate Londone 68,98 m numestas diskas būtų garantavęs bronzos medalį.

Primename, kad tose planetos pirmenybėse čempionu tapęs A. Gudžius diską metė 69,21 m.

Šį ketvirtadienį Deimantinės lygos varžybose Romoje disko metikas iškovojo antrą vietą, o ten geriausiu bandymu diską metė 68,17 m.

Pasiektas rezultatas Utenoje būtų garantavęs pergalę Romoje, nes ten nugalėjo jamaikietis Fedrickas Dacresas, diską metęs 68 m 51 cm.

Utenoje šeštadienį pasidėjusioje LLAF taurėje varžosi apie 430 lengvaatlečių, tarp kurių yra tiek pajėgių latvių, tiek užsienyje besitreniruojančių rinktinės lyderių, kurie ne tik „gaudys“ normatyvus į Europos čempionatą, bet ir sieks šalies rekordų.

Į Uteną iš Ispanijos atvyko Modesta Morauskaitė (400 m) ir Diana Zagainova (trišuolis), iš Anglijos – Dovilė Dzindzaletaitė (trišuolis), Švedijos – Aina Grikšaitė (trišuolis), o Šveicarijos – Eglė Balčiūnaitė (800 m). Pastaroji lengvaatletė į bėgimo taką sugrįžta po daugiau nei devynių mėnesių pertraukos – varžybose dėl dešiniojo klubo traumos ji nedalyvavo nuo pasaulio čempionato rugpjūtį.

Kitus lengvaatlečių rezultatus pranešime vakare, po pirmosios dienos varžybų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)