Lietuvos plaukiko rezultatas - 1 minutė 56,00 sekundės - geriausias šio sezono pasiekimas. Geriausias D. Rapšio pasiekimas šioje rungtyje - 1 min. 59,46 sekundės - gerokai atsilieka nuo šalies rekordo (1:55,28).

Atrankoje 200 m nugara tarp vyrų plaukė bei favoritais finale dalijantis medalius bus vengras Peteris Bernekas (1:50,72), lenkas Radoslawas Kaweckis (1:52,45) ir Prancūzijos plaukikas Benjaminas Stasiulis (1:53:18).

Vyrų 100 m krūtine atrankos varžybose Giedrius Titenis atplaukė per 59,54 sek. (geriausias jo sezono rezultatas), užėmė 14 vietą ir pateko į pusfinalį.

Kitiems dviems šioje rungtyje dalyvavusiems lietuviams į pusfinalį prasibrauti nepavyko: Igoris Kozlovskis pasiekė geriausią asmeninį rezultatą (1.00,31), bet liko 22-as, o Marius Mikalauskas irgi užfiksavo geriausią savo asmeninį rezultatą (1.02,38), tačiau buvo tik 35-as tarp 41-o plaukiko.

Atrankoje greičiausias buvo estas Martinas Liivamagi (57:82 sek.). Antrą rezultatą pademonstravo ukrainietis Andrejus Kovalenka (58:37), trečią - Igoris Borysikas (58,40 sek.).

Tuo metu Jūratė Ščerbinskaitė, kuri treniruojasi Plimute kartu su olimpine čempione Rūta Meilutyte, moterų 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi kvalifikacijoje taip pat pasiekusi geriausią savo asmeninį rezultatą (57,03 sek.), bendroje įskaitoje užėmė 36 vietą tarp 40 dalyvių ir į kitą etapą nepateko.

Lietuvos plaukimo rinktinės treneris: pirmasis blynas neprisvilo

Šartre (Prancūzija) vykstančiame Europos plaukimo 25 m baseine čempionate pirmąją dieną į kitą etapą pavyko patekti tik Giedriui Titeniui, tačiau likusių keturių Lietuvos atstovų kvalifikaciniai plaukimai rinktinės trenerio nenuvylė.

„Likę keturi jaunieji plaukikai pasiekė savo geriausius rezultatus. Galima sakyti, kad pirmasis blynas neprisvilo. Ypač nudžiugino Dano Rapšio rezultatas 200 m nugara rungtyje. Tarp 37 startavusių jis liko 18-as, tačiau net 3,49 sek. pagerino savo asmeninį rekordą ir daugiau nei sekunde aplenkė savo skriaudiką šių metų Europos jaunių finale – metais vyresnį anglą Josephą Patchingą“, - sakė Lietuvos plaukimo rinktinės treneris Žilvinas Ovsiukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)