Planetos pirmenybių favoritais laikyti Evaldas ir Ieva savo pranašumą patvirtino finale užtikrintai laimėdami visus penkis standartinės programos šokius. Tai pirmasis toks titulas, oficialiai iškovotas Lietuvos poros. Antroje vietoje liko Italijos atstovai Francesco Galuppo ir Debora Pacini, bronzos medaliai atiteko Rusijos duetui – Jevgenijui Mošeninui ir Danai Spicynai.

„Dar nesitiki, kad esame čempionai“, – tokie buvo ištarti pirmieji E. Sodeikos žodžiai, naujiesiems planetos čempionams nulipus nuo prizininkų pakylos. „Sunku pasakyti, primena medalis, bet dar iš tikrųjų nesitiki, dar viskas dreba“, – partneriui ir vyrui pritarė I. Sodeikienė.

Šokėja tvirtino, kad sunkiausia varžybose buvo šokti susikaupus, nepasiduoti emocijoms ir padaryti tvirtai tai, ką darė kiekvieną dieną iki šiol.

„Dirbome visus metus, žinojome, ko norime, žinojome galutinį tikslą. Paskutinės savaitės buvo labai sunkios ir tai užgrūdino mus psichologiškai, buvome labai stipriai pasiruošę“, – sakė E. Sodeika.

Anot jo, pats smagiausias ir daugiausiai palaikymo sulaukęs šokis buvo kvikstepas. Jį atlikdami naujieji čempionai tiesiog skraidė ant parketo.

„Tai istorinė diena mūsų karjeroje. Pirmą kartą turime aukso medalį ir maksimumą visuose šokiuose. Taip vyksta pirmą kartą mūsų karjeroje“, – kalbėjo Ieva.

Paklaustas, ar prie pergalės prisidėjo ir namų sienos, E. Sodeika atsakė teigiamai: „Šįkart namų sienos labai padėjo. Visa tai, ką sukūrė žmonės, buvo fantastika. Visi šokėjai pasakytų „ačiū“. Organizatoriai padarė nuostabų darbą. Šiaip džiaugiamės visais šokiais, visais turais. Kai vakarinėje dalyje išvydome tiek žmonių... Vau, buvo fantastiška.“

Pajėgiausia Lietuvos, o dabar ir pasaulio standartinių sportinių šokių pora šiais metais nepralaimėjo nė vienų varžybų, įskaitant ir Europos čempionatą.

„Kai girdėjome Lietuvos himną, keliai drebėjo, rankos, lūpos, širdis. Tai nepaprastas jausmas, – dalinosi įspūdžiais I. Sodeikienė. – Kaip siekėme ilgai ir griausmingai šio titulo, tai ir atšvęsime griausmingai. Tiesa, ne ilgai.“

Jau ketvirtadienį planetos pirmenybių nugalėtojai išvyks į Kiniją, kur dalyvaus finaliniame „Grand Slam“ serijos turnyre. Vėliau laukia šventinė poilsio savaitė ir naujas sezonas.

„Tai pirmas mūsų titulas, esame jauni. Šiuo metu nesirengiame atsisveikinti ar pasitraukti į profesionalus. Tęsime, kol jausime, kad norime“, – pažadėjo E. Sodeika.


Vilniuje šeštadienį vykusiose planetos pirmenybėse, kur varžėsi 77 poros, kitas Lietuvos duetas Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva-Lacitienė finale liko per žingsnį nuo bronzos medalių ir užėmė 4 vietą.

Jiems pasaulio čempionatas sostinėje kartu buvo ir atsisveikinimas su mėgėjų sportu – nuo kitų metų pora startuos standartinių šokių profesionalų varžybose.

„Nepaprastai smagu šį etapą baigti namuose. Labai džiaugiamės, atmosfera buvo nuostabi. Trūko labai nedaug, gaila, norėjosi medalio, bet buvo sunku. Kad būtų dvi Lietuvos poros ant pakylos – sudėtinga. Tačiau mes esame patenkinti. Viskas gerai“, – kalbėjo V. Lacitis.

Šokėjai padėkojo treneriams, Lietuvos sportinių šokių federacijai ir juos palaikiusiems sirgaliams.

Pasaulio standartinių šokių čempionatas Lietuvos sostinėje rengiamas trečią kartą. Pirmasis vyko 2004 metais, iškart po „Siemens“ arenos atidarymo. Tuomet garsi lietuvių pora Arūnas Bižokas ir Edita Daniūtė iškovojo sidabro medalius. 2015 metais čempionate Vilniuje lietuviai E. Sodeika ir I. Žukauskaitė-Sodeikienė užėmė trečiąją vietą, o V. Lacitis ir V. Golodneva-Lacitienė buvo penkti.

Pasaulio čempionato finalo rikiuotė:

1.Evaldas Sodeika / Ieva Sodeikienė (197,04)Lietuva
2.Francesco Galuppo / Debora Pacini (193,63)Italija
3.Jevgenijus Mošeninas / Dana Spicyna (189,54)Rusija
4.Vaidotas Lacitis / Veronika Golodneva (188,96)Lietuva
5.Aleksejus Gluchovas / Anastasija Glazunova (186,75)Rusija
6.Madis Abelis / Aleksandra Galkina (181,63)Estija
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)