Barselonos olimpiniame parke iškilęs stadionas prieš du dešimtmečius matė pirmo nepriklausomos Lietuvos olimpinio čempiono Romo Ubarto triumfą, tuo tarpu vos už keliasdešimties žingsnių esanti „Palau Sant Jordi“ arena išvydo pirmosios po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos plaukikės pasaulio rekordą.




1 min. 04,35 sek. - tokie švieslentėje įsižiebę skaičiai pakėlė ant kojų sausakimšai tribūnas užpildžiusią margaspalvę publiką, kurioje kur ne kur plevėsavo ir Lietuvos trispalvės.

0,10 sek. amerikietei Jessicai Hardy nuo 2009 metų rugpjūčio 7 d. priklausiusį planetos rekordą pagerinusi R. Meilutytė kartu dar labiau pakurstė viltis antradienį Barselonoje išgirsti skambančią „Tautišką giesmę“.

Stebint senelei Aldonai ir broliui Mindaugui Lietuvos plaukikė laimėjo pusfinalio etapą ir po dienos finale startuos ketvirtuoju takeliu.

DELFI paklausta, nuo kada medžiojo pasaulio rekordą, R. Meilutytė neslėpė į jį nusitaikiusi dar praėjusiais metais.

„Labiausiai norėjau antroje distancijos pusėje išlaikyti pradinį tempą, ir visus metus treniravausi, kaip plaukti paskutinius 50 metrų, kaip pabaigoje „nemirti“. Ir štai viskas atsipirko. Bet negaliu per anksti džiaugtis – dar vienas etapas liko. Stengsiuosi ramiai pasidžiaugti širdyje, bet per daug neatsipalaiduosiu“, – sukilusias emocijas tramdė Londono olimpinė čempionė.

Sau medalių ant kaklo iš anksto kabintis nemėgstanti sportininkė patikino, jog įgyvendinta svajonė jai nė kiek nepadės grumiantis dėl planetos pirmenybių aukso finale.

„Tas rekordas kovos dėl medalių nepalengvina, jėgų nesuteikia. Jeigu bus jėgų, aišku, norėčiau apdovanojimo“, – sakė R. Meilutytė.

Primename, kad ankstesnis geriausias planetos pasiekimas plaukiant 100 m krūtine nuo 2009 metų priklausė J. Hardy. Tuomet plaukikams dar buvo leidžiama dėvėti iš specialios plūdrumą padidinančios medžiagos pasiūtus kostiumus, kurie vėliau buvo uždrausti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (526)