Stovykloje, kuri truks 11 dienų, taip pat dalyvaus rinktinės iš Egipto, Rusijos, Italijos, Pietų Korėjos ir Urugvajaus.

Laisvųjų imtynių Mekoje JAV pirmą kartą istorijoje organizuojamas turnyras, anot organizatorių, savo pajėgumu nenusileis šios amžiaus grupės pasaulio čempionatui.

Lietuvos rinktinę sudaro ne tik Lietuvos čempionai, bet ir tarptautinių turnyrų bei čempionatų prizininkai. Tai: Lietuvoje jau ne vienerius metus Klaipėdoje vykstančio turnyro „Mūsų viltys“, kuriame dalyvauja stipriausi Europos imtynininkai, čempionas Vadimas Babuškinas, meistriškumu neatsiliekantis Svajūnas Šakys, tapęs 2015 metų Baltijos šalių žaidynių čempionu, bei iš tų pačių varžybų, vykusių Vokietijoje, sidabro medalius parsivežę Gytis Jovaiša ir Dominykas Viliušis.

Nuo minėtų sportininkų neatsilieka ir Lukas Lipnickas, tarptautiniame turnyre Baltarusijoje, pasipuošęs bronzos medaliu, o neabejotinas rinktinės lyderis 2015 metų Senojo žemyno jaunių pirmenybių bronzos medalininkas Mantas Adomaitis.

Sportininkų tvirtinimu, jie įdėjo daug laiko ir energijos pasiruošimui, yra fiziškai ir techniškai pasirengę artėjančiam iššūkiui.

Kartu su rinktine vykstantis treneris Renatas Dijokas džiaugiasi gavęs netikėtą kvietimą iš JAV imtynių federacijos ir tikina, kad tai nebus turistinė kelionė. Jo auklėtiniams netrūksta motyvacijos ir jie yra ryžtingai nusiteikę atiduoti visas jėgas atstovaujant Lietuvai šiame sporto forume.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)