Artėjant liepos 7–10 d. vyksiančiam Lietuvos atvirajam golfo mėgėjų čempionatui, praėjusių metų nugalėtojai – Juozapas Budrikis ir Rasa Butrimaitė – sako tikintys, kad žaidimo stebėti atvykę žiūrovai ne tik gerai praleis laiką, bet ir iš arčiau susipažins su golfu, o gal net ir pradės jį žaisti.

22-ejų metų golfo žaidėjas J. Budrikis, ruošdamasis artėjančiam Lietuvos atviram golfo mėgėjų čempionatui, tikisi ne tik puikių rezultatų, bet ir žiūrovų susidomėjimo.

– Viename interviu teigėte, kad golfu susidomėjote dar prieš pradėdamas jį žaisti. Kaip tai įvyko?

– Aš atkreipiau dėmesį į šį sportą pirmiausia kaip žiūrovas – „užsikabinau“ tiesiog internete žiūrėdamas „Youtube“ vaizdo medžiagas. Stebėjau, kaip žaidė profesionalūs pasaulinio lygio žaidėjai. Labai norėjau ir pats pabandyti atkartoti tai, ką sugeba profesionalai. Pabandęs supratau, kad golfą noriu žaisti kiekvieną dieną.

– Kalbant apie asmeninę patirtį, ar Jums palaikymas aikštyne yra reikalingas?

– Taip, mane palaikymas skatina dar labiau susikaupti ir atlikti geriausius smūgius. Kai matai žiūrovus, stebinčius žaidimą, supranti, kad jiems yra įdomus ir svarbus kiekvienas tavo smūgis. Tik tas palaikymas turi būti tinkamas. Pavyzdžiui, negalima ploti smūgio metu, kai žmogus yra prie kamuoliuko, negalima kalbėti. Reikia laikytis tam tikrų taisyklių – nešūkauti, nebėgioti.

– Kaip manote, ar padaugės žiūrovų aikštynuose vien dėl to, kad golfas dabar yra olimpinė sporto šaka?

– Tikiu, kad golfo įtraukimas į olimpinių žaidynių sporto šakų sąrašą privertė žmones labiau susidomėti šiuo žaidimu. Jiems kyla daugiau klausimų, žmonės stengiasi daugiau sužinoti apie šią šaką, nes, stebint varžybų transliacijas, būtų gerai suprasti, kas ten vyksta. Tikiuosi, kad padaugės ir norinčių išbandyti šį sportą.

Lietuvos atviram golfo mėgėjų čempionatui ruošiasi ir praėjusių metų nugalėtoja R. Butrimaitė. Ir nors jai šis egzaminų sesija prasidėjęs sezonas gana įtemptas, tai nesutrukdė merginai pasiekti savo rekordą – prieš kelias savaites vykusiame „Druskininkų mero golfo taurės“ turnyre devynias duobutes ji sužaidė 1 sužaidė vienu smūgiu mažiau nei nustatyta riba. R. Butrimaitė viliasi, kad šiemet į Lietuvos atvirąjį golfo mėgėjų čempionatą susirinks dar daugiau šiuo sportu susidomėjusių žiūrovų.

– Šiais metais čempionatas bus patrauklesnis ir žiūrovams – tą sieks užtikrinti turnyro komentatorius, kuris supažindins visus su žaidimu. Kaip manote, kokią informaciją būtų svarbu perduoti žiūrovams?

– Manau, kad komentatoriai turėtų stengtis pateikti kuo daugiau informacijos, kad žiūrovai suprastų viską, kas vyksta. Tiems, kas nėra susidūrę su golfu, gali kilti daug klausimų. Be to, komentatoriai turėtų siekti sudominti, papasakoti apie pačius žaidėjus, pateikti įdomesnių faktų ir apie patį golfą.

– Kalbant apie Jūsų asmeninę patirtį: ar žiūrovai golfo lauke Jums trukdo susikaupti, ar kaip tik padeda?

– Iš tiesų žiūrovų buvimas neturėtų nieko keisti. Tačiau Lietuvoje mes dar nelabai esame prie to pripratę, todėl, manau, kad visi žaidėjai kol kas dar reaguoja į žiūrovus. Reikėtų stengtis tiesiog žaisti savo žaidimą ir koncentruotis tik į kamuoliuką ir į smūgį. Tačiau tinkamas žmonių palaikymas žaidimo metu tikrai padeda.

Visi, norintys išsamiau susipažinti su golfu ir įsitikinti, kokios įtraukiančios gali būti šios sporto šakos varžybos, kviečiami liepos 8–10 d. atvykti stebėti svarbiausio šalyje golfo renginio – Lietuvos atvirojo golfo mėgėjų čempionato 2016, kuris vyks šalia sostinės įsikūrusiame „The V Golf Club“ aikštyne.