Lietuvos golfo federacija (LGF), pasinaudodama šiam sportui ypatingais metais, užsibrėžė pritraukti kuo daugiau naujų žaidėjų, paneigti visuomenėje vyraujančius mitus apie golfą ir stiprinti bendradarbiavimą su užsienio klubais.

„Golfo įtraukimas į olimpines žaidynes reiškia, kad dar daugiau žmonių turės progą susipažinti su šia sporto šaka. Sieksime, kad Lietuvoje naujų žaidėjų skaičius, lyginant su pernai, išaugtų 10–20 proc. Be to, mes, golfo entuziastai, turėsime galimybę olimpinių žaidynių metu stebėti geriausius pasaulio žaidėjus ir iš jų mokytis“, – sako LGF prezidentas Rymantas Juozaitis.

Ypatingas dėmesys pradedantiesiems

Europos centro golfo klubo vadovas Mindaugas Glinskis teigia, kad šiais metais ypatingas dėmesys bus skiriamas pradedantiesiems golfo žaidėjams – jiems bus siūlomos naujo pobūdžio treniruotės, leidžiančios naujokams greičiau įtvirtinti naujai įgytas žinias.

„Remsimės Skandinavijos patirtimi – organizuosime naujų žaidėjų treniruotes grupelėse, kur jie galės greičiau suprasti visas golfo subtilybes, įsigilinti į taisykles ir pajusti tikrąjį jo džiaugsmą. Nauja metodika leis jiems greičiau pradėti žaisti savarankiškai“, – teigia M. Glinskis.

Kovos su mitais

LGF nariai olimpinį sezoną ketina skirti aktyviai kovai su visuomenėje įsigalėjusiais mitais apie šią gilias tradicijas turinčią sporto šaką. Pasak jų, norima visuomenei įrodyti, kad golfas yra prieinamas kiekvienam ir tinka bet kokio amžiaus ir lyties asmenims, todėl golfo klubų atstovai ragina žmones atvykti į aikštynus ir pasidomėti galimybe išmokti žaisti.

„Norime pabrėžti, kad golfo klubas nėra tokia vieta, kurioje susirenka kažkokia uždara bendruomenė. Iš tikrųjų tai atvira erdvė, kurioje galima kartu su draugais atvykti susipažinti su golfu ar tiesiog pasėdėti terasoje su kavos puodeliu, mėgaujantis nuostabia gamta. Todėl visus norinčius kviečiame drąsiai užsukti pas mus į svečius“, – sako Vakarų Lietuvoje įsikūrusio golfo aikštyno „National Golf Resort“ direktorė Rima Žerlauskytė.

Lauks užsienio svečių

Naujo sezono metu ir toliau bus mezgami santykiai su užsienio šalių golfo klubais. Druskininkuose įsikūrusio „Vilkės“ golfo klubo vadovas Martynas Bacevičius tikisi, kad naujo sezono metu ne tik augs narių ir turnyrų dalyvių skaičius, bet į Lietuvą pavyks pritraukti ir daugiau žaidėjų iš užsienio.

„Plėsime bendradarbiavimą su kaimyninių šalių golfo klubais: Lenkijos, Baltarusijos, Latvijos ir kitų. Tikimės, kad pažaisti į mūsų aikštynus atvyks daugiau golfo entuziastų iš kitų užsienio valstybių. Norime užmegzti naujus bendradarbiavimo ryšius, pasidalinti patirtimi, pasimokyti naujų dalykų ir tiesiog kartu gerai praleisti laiką“, – tikina M. Bacevičius.

Planuoja turnyrus ir pramoginius renginius

LGF nariai tvirtina, kad naujo sezono metu ruošiamasi rengti išskirtinius golfo turnyrus, kurie galėtų paįvairinti žaidimą ir pritrauktų ne tik jau esamus klubų narius, bet ir jų draugus bei golfo naujokus.

Šį sezoną numatyta suorganizuoti 11 turnyrų, skirtų įvairaus amžiaus žmonėms, bus organizuojamas tarptautinis jaunimo čempionatas, Lietuvos atviras čempionatas. Artimiausias renginys – gegužės 7–8 dienomis įvyksiantis Lietuvos atviras senjorų čempionatas „Vilkės“ golfo klube, į kurį, kaip ir kitus turnyrus, kviečiami ne tik dalyviai, bet ir stebėtojai.

Balandžio 30 d. į sezono atidarymą kviečiantis „Sostinių golfo klubas“ šiais metais žada organizuoti ne tik turnyrus, kuriais bus siekiama pritraukti naujų narių į klubą, bet ir pramoginius renginius.

„Organizuosime daug renginių, kurie leis golfo naujokams iš arti susipažinti su šiuo sportu ir pasimokyti golfo pagrindų. Norėdami visuomenei įrodyti, kad golfas yra kiekvienam prieinama sporto šaka, klube rengsime daugiau tokių renginių, kaip vestuvės, gimtadieniai ar korporatyviniai vakarėliai“, – sako „Sostinių golfo klubo“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Justas Musteikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją