Oponentus triuškino

„Aš nepasakyčiau, kad šis medalis – sunkesnis nei varžybos, kuriose jis iškovotas. Startuoti ten buvo pakankamai sudėtinga“, – rankoje pasvėręs įspūdingo dydžio apdovanojimą, įvertino vienvietininkas Mindaugas Griškonis.

2000 m distanciją finale jis įveikė per 7:18.32 min. ir daugiau nei 5 sek. aplenkė meksikietį Patricką Loligerį bei dvigubai tiek – ukrainietį Sergejų Gumenijų.

Dar įspūdingesnę pergalę šventė Rolando Maščinsko ir Sauliaus Ritterio irkluojama dvivietė, daugiau nei 12 sek. sutriuškinusi antroje vietoje likusius ukrainiečius Ivaną Dovchodką ir Aleksandrą Nadtoką. Kaip teigė R. Maščinskas, laimėti tokia milžiniška persvara jiems iki šiol tekdavo nebent Lietuvos čempionatuose.

Užtikrintai į auksinį finišą skriejo ir Donatos Vištartaitės bei Mildos Valčiukaitės duetas, sidabrą laimėjusias baltaruses Tatsianą Kuchtą ir Katsiaryną Šliupskają pranokęs 7 sekundėmis.

DELFI kalbinti Lietuvos irkluotojai neslėpė, jog ne visi konkurentų veidai jiems buvo matyti, universiadoje dalyvavo daug sportininkų, neprasimušančių į elitines akademinio irklavimo varžybas. Tačiau buvo ir pažįstamų priešininkų, kuriems prasčiau nei lietuviams pasisekė susidoroti su atletus Kazanėje iškankinusiu karščiu ir drėgme.

Totoriška pirtis

„Saulė degina, oda liepsnoja, galva sukasi. Dirbti tokiomis sąlygomis dvigubai sunkiau“, – sportininkų savijautą irklavimo kanale apibūdino R. Maščinskas.

Jį ir kitus studentų žaidynių dalyvius universiadoje pasitiko 40 laipsnių kaitra.

„Man asmeniškai varžybos buvo sudėtingos ne tiek dėl varžovų, kiek dėl karščio. O dar drėgna, oras – tvankus, sunkus. Jautėmės kaip pirtyje, net naktį miegoti buvo neįmanoma. Karštis po truputį žudė, po kelių dienų buvome visiškai išsunkti. Galbūt kitiems su tuo susidoroti buvo dar sunkiau. Tarp varžovų buvo iš olimpinių žaidynių pažįstamų oponentų, bet jie nestartavo taip gerai kaip patys norėjo. Irkluotojams iš Amerikos, iš Meksikos gal ir kita laiko juosta sutrukdė“, – pasakojo M. Griškonis.

„Žinomų konkurentų buvo, bet mes į universiadą važiavome tik nugalėti. O kad tokie rezultatai... Arba mes labai gerai pasiruošę, arba kiti – labai prastai“, – pridūrė R. Maščinskas.

Rusai pasistengė dėl studentų

Karštis buvo vienintelis nepatogumas, kurį studentų žaidynėse patyrė Lietuvos irkluotojai. Sportininkai it susitarę gyrė universiados organizaciją, kurią lygino net su Londono olimpinėmis žaidynėmis.

„Didelio skirtumo nebuvo, o gyvenimo sąlygos ten gal net geresnės nei Londone. Rusai labai gerai pasiruošė universiadai ir labai stengiasi, kad viskas būtų puiku. Žiūrovų į varžybas taip pat daug ateina“, – sakė dvejose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs M. Griškonis.

Ypač universiados kaimelio atmosfera sužavėjo pirmą kartą tokiose varžybose apsilankiusią M. Valčiukaitę.

„Kadangi nesu mačiusi olimpiados, mano įspūdžiai – labai geri. Labai smagu gyventi kartu kaimelyje, atmosfera ten – puiki. Organizacija taip pat buvo nepriekaištinga“, – pasakojo 19-metė irkluotoja.

Irkluos be poilsio

Atsigauti po totoriškos pirties Kazanėje Lietuvos irklavimo rinktinė laiko beveik neturės. Jau trečiadienį sportininkai vėl trauks į oro uostą ir keliaus į Liucerną (Šveicarija), kur savaitgalį vyks trečiasis pasaulio taurės etapas.

Keturių kantonų ežere lietuviai atliks nedidelį eksperimentą: vietomis susikeis M. Griškonis ir R. Maščinskas. Pirmasis sės į dvivietę su S. Ritteriu, o R. Maščinskas tikrinsis jėgas vienviečių varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)