Su viešojo koncesijos konkurso laimėtoju – bendrovių „Sporto infrastruktūra“ ir Klaipėdos arena konsorciumu – sutarta dėl 10 metų koncesijos termino su galimybe vėliau sutartį pratęsti.

Koncesininkas per trejus metus į pramoginę dalį įsipareigojo investuoti 289,6 tūkst. eurų, iš jų ne mažiau kaip 30 proc. bus investuota pirmais, 40 proc. – antrais metais. Nuo ketvirtų metų koncesininkas mokės 20 tūkst. eurų metinį mokestį.

Be to, savivaldybė sutiko koncesininkui išnuomoti sportinę komplekso dalį.

„Kadangi konkurso sąlygose dėl „Girstučio“ koncesijos buvo numatyta galimybė konkurso dalyviui išsinuomoti ne aukciono tvarka ir sportinę dalį su 50 metrų baseinu, tai dabar ir siūloma tarybai pritarti, kad išnuomoti ne konkurso būdu sportinę dalį ir nustatyti nuompinigių dydį – 2,4 tūkst. eurų per metus“, – sakė savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Antanas Mockus.

Jis BNS anksčiau yra sakęs, kad koncesininką sąlygos tenkintų, tik pasirašius nuomos sutartį dėl sportinės komplekso dalies, kurioje įrengtas 50 metrų ilgio baseinas su aštuoniais plaukimo takeliais, o pramoginėje zonoje - 25 metrų ilgio apšilimo baseinas, sūkurinės vonios, pirtys, baras.

Savivaldybė turėtų galimybę išsinuomoti 50 metrų ilgio baseiną ir pirtį plaukimo ir kitoms vandens sporto varžyboms. Dėl sporto veiklos su būsimu koncesininku yra susitarusi ir Lietuvos plaukimo federacija.

Koncesininkas turės galimybę suteikti jo valdomai daliai pavadinimą, tačiau jį privalės patvirtinti miesto taryba.

Baseino rekonstrukcijai iš Europos Sąjungos (ES) fondų skirta 1,44 mln. eurų, kuriuos savivaldybei būtų tekę grąžinti, jeigu jai nebūtų pavykę surasti koncesininko. Bendra projekto vertė - 20,7 mln. litų (5,99 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)