Viena iš Švedijos lengvosios atletikos žvaigždžių Kh. Sagnia pirmadienį švenčia 25 metų sukaktį. Šuolininkė į tolį išgarsėjo dar prieš dešimtmetį, kai trišuolio sektoriuje triumfavo pirmosiose jaunimo olimpinėse žaidynėse Singapūre.

„Buvo labai keista, kai nežinojome, ar vyks Tokijo olimpiada. Džiaugiuosi, kad buvo priimtas sprendimas perkelti žaidynes į 2021 metus. Dabar kiekvienas gali susidėlioti pasirengimo planą taip, kaip nori. Ir visi turės lygias galimybes įvykdyti kvalifikaciją, nes to padaryti ar pasiruošti karantino sąlygomis beveik neįmanoma. Visi galime lengviau įkvėpti“, – švedų žiniasklaidai kalbėjo Kh. Sagnia.

2020 metų olimpinės žaidynės Tekančios saulės šalyje turėjo vykti liepos 24 – rugpjūčio 9 dienomis, tačiau dėl koronaviruso pandemijos nukeltos į 2021 metus ir vyks liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis. Tai pirmas kartas modernios olimpiados istorijoje, kai žaidynės yra nukeliamos.

Tiesa, Kh. Sagnia buvo nustebinta Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos sprendimo fiksuoti olimpinius normatyvus tik nuo šių metų gruodžio 1 dienos.

„Manau, kad daug sportininkų šiuo metu praranda motyvaciją, – kalbėjo ji „SVT Sport“ leidiniui. – Esu sumišusi. Iš to kyla didelis nuobodulys. Kažkas galbūt pagerins pasaulio rekordą šią vasarą, bet negalės užsitikrinti vietos olimpiadoje? Atrodo keistai, tačiau vis tiek privalome sportuoti ir varžytis, net jei rezultatai nebus fiksuojami“.

Gambijos kilmės šaknų turinti šuolių į tolį žvaigždė toliau liejo apmaudą: „Nėra jokio smagumo vien treniruotis ir treniruotis. Paprastai tai darome, kad parodytume rezultatus varžybose“.

Viena viltis lengvaatlečiams lieka šiais metais – rugpjūčio 26–30 dienomis pasivaržyti Europos čempionate Paryžiuje, tačiau vis dar neaišku, ar ir šios varžybos įvyks.

„Ten vis dar galima būtų pakovoti dėl medalių. Negaliu sėdėti sudėjus rankų, jei galvoju apie prizininkų pakylą. Dabar tiesiog einu nuo treniruotės prie treniruotės. Tačiau kartais jaučiu, kad švaistau laiką, kai telkiu dėmesį į varžybas, kurios gali ir neįvykti“, – kalbėjo ji.

Kh. Sagnia užaugo Švedijoje. 7 brolius ir seseris turinti lengvaatletė 2018 metais Berlyne vykusiose Senojo žemyno pirmenybėse užėmė 7 vietą nušokusi 6,47 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)