Dukart olimpinio (1968, 1972 m.), absoliutaus pasaulio (1966) ir dusyk Europos gimnastikos (1967, 1969) čempiono M. Voronino (1945-2004) vardo turnyras, kuris vyksta nuo 1993 metų ir yra Tarptautinės gimnastikos federacijos (Federation Internationale de Gymnastique, FIG) renginių ir varžybų sąraše, tradiciškai rengiamas metų pabaigoje.

Jame dalyvauja pajėgiausi planetos gimnastai, kurie varžosi dviejose - jaunių ir suaugusiųjų – amžiaus grupėse.

„Laura daugiakovėje užėmė aukštą 5-ąją vietą tarp 20 varžovių. Tai labai geras rezultatas, nes lietuvės pagrindinės priešininkės buvo labai stiprios Rusijos gimnastės, kurios jau pradėjo pasirengimą 2012-ųjų metų Londono olimpinėms žaidynėms. L. Švilpaitė dabar su šiomis savo konkurentėmis nuolat susitiks įvairiuose turnyruose ir varžysis su jomis artimiausius ketverius metus iki Londono olimpiados“, - DELFI sakė gimnastės vienas trenerių Mindaugas Katinas.

Kadangi L. Švilpaitei (trenerė Irina Katinienė) teko kovoti su amžiumi vyresnėmis varžovėmis, jos pasiekimus Lietuvos gimnastikos federacijos (LGP) viceprezidentas M. Katinas įvertino teigiamai.

„Taip, Lauros rezultatus Maskvoje, be abejo, reikėtų vertinti tik labai gerai. Ji yra kandidatė rengtis Londono olimpiadai ir kiekvienos tarptautinės varžybos jai yra puiki patirtis.“

Pratimuose ant lygiagrečių L. Švilpaitė (14,400 balo) nusileido tik baltarusei Galinai Ivanec (14,900) ir rusei Viktorijai Komovai (14,800).

Pratimuose ant buomo Lietuvos gimnastę (14,950) aplenkė dvi Rusijos atstovės - Diana Sapronova (15,500) ir V. Komova (15,400).

Merginų daugiakovės bendroje įskaitoje už Laurą (56,700) pajėgesnės buvo V. Komova (61,250), D. Sapronova (58,000), Anastasija Novikova (Rusija, 57,900) ir Diana Sviridova (Rusija, 57,350).

Visus besibaigiančius olimpinius 2008-uosius metus, kurie vainikavo praėjusį olimpinį ciklą, Lietuvos gimnastikos specialistas M. Katinas pavadino „normaliais“.

DELFI primena, kad olimpinių žaidynių moterų daugiakovės atrankos varžybose Lietuvos atstovė 21-erių metų Jelena Zanevskaja užėmė 54-ąją vietą.

„Lietuvos gimnastika yra savo vietoje. Pekino olimpiadoje pasirodėme pagal savo galimybes“,- DELFI teigė M. Katinas.

Ateinantys 2009-ieji metai vienai perspektyviausių Lietuvos gimnasčių L. Švilpaitei bus kupini įvykių ir varžybų.

„Laura jau kitų metų sausio mėnesį dalyvaus rimtose varžybose Dalase (JAV), kur ją asmeniškai kviečia turnyro organizatoriai iš Amerikos. Vėliau merginos dar laukia daug svarbių startų visame pasaulyje“, - DELFI informavo M. Katinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)