Kol dar yra geri orai ir pilna sniego, suskubta suorganizuoti tradicinį slidžių mėgėjų renginį – „Snaigės žygį“. Jis Kaune organizuojamas nuo 1962-ųjų metų. Organizatoriai pastebi, kad šiais metais žmonių susidomėjimas sportu ir pramogomis gerokai išaugo, tad tikimasi rekordinio skaičiaus.

„Esame pasiruošę 300 dalyvio lipdukų, tačiau gali būti, kad pritrūksime, nes žmonės tiesiog plūsta. Paprastai susirinkdavo apie 200 slidininkų, tačiau šiais metais pastebime, kad žmonės aktyviau visur dalyvauja. Tai gali lemti ir tai, kad praėjusiais metais nebuvo normalios slidinėti tinkamos žiemos“, - kalbėjo vienas iš „Snaigės žygio“ iniciatorių.

Šiemet dalyviai turėjo įveikti 7 kilometrus Kleboniškio miške įrengtos trasos. Pirmieji praslydę visą atstumą pasakoja, kad jausmas iš tiesų labai geras.

„Dalyvauju jau ne pirmus metus. Labai smagu. Pati trasa ir graži, reikia ir kalniukais pačiuožti. Šiaip dalyvauju, nes tai pabuvimas gamtoje, sveikatos šaltinis“, - kalbėjo Vilius, trasą įveikęs per maždaug 50 minučių.

Šį kartą visi slidžių mėgėjai rinkosi prie „Tėvynės“. „Kauno turistų klubas“ tikisi, kad šiais metais orai leis suorganizuoti dar ne vieną „Snaigės žygį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)