Antrus metus iš eilės pajūryje vyksiančiose šalies pirmenybėse dalyvaus per 300 sportininkų, tarp kurių bus pajėgiausi šių dienų lengvaatlečiai – šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, ieties metikai Liveta Jasiūnaitė bei Edis Matusevičius, disko metikė Zinaida Sendriūtė ir kiti.

Į Rio duris vis dar stuksena septynkovininkė Austra Skujytė bei abu ieties metikai. Būtent pastarieji sportininkai ir rutulio stūmikė Giedrė Kupstytė šį sezoną padarė bene didžiausią pažangą tarp šalies rinktinės lyderių: E. Matusevičius asmeninį rekordą pagerino 2,46 m, G.Kupstytė – 72 cm, o L. Jasiūnaitė net 5,22 m.

Atrodo, kad prieš sezoną pagrindiniu metų tikslu patekti į Europos čempionatą įvardijusi L. Jasiūnaitė normatyvo lygio rezultatą pasiektų atsikėlusi ir naktį – toliau nei 57,50 m sportininkė metė jau šešis kartus.

„Išsikrovusi nesijaučiu, bet nuovargis truputį jaučiasi. Po pasiekto asmeninio rekordo forma nekrito, tačiau nugaros trauma neleido siekti dar geresnių rezultatų, – aiškino L. Jasiūnaitė. – Šiuo metu jaučiuosi puikiai, visos mintys sukasi apie Europos čempionatą, o Lietuvos čempionate dalyvausiu po fizinio krūvio.“

Palangos stadiono dangą išbandyti galėjo A. Palšytė, šiame mieste surengusi treniruočių stovyklą. Lietuvos čempionatas šuolininkei į aukštį bus vos antrosios varžybos šį sezoną.

„Bus šokama „ant darbinio“ periodo, nes Rio de Žaneiras yra vėlai rugpjūtį, liepos pradžioje yra Europos čempionatas. Kiek įmanoma ilgiau ruošiamės, darome tam tikrą specifinį darbą ir tik po to bus galima sakyti, kad po pasiekiau gerą sportinę formą“, – prognozuoti rezultato Palangoje nesiryžo A. Palšytė.

Po Ispanijoje praleistų metų dalyvauti Lietuvos čempionate sugrįžo bėgikė Modesta Morauskaitė. 2014-ųjų Europos čempionato dalyvė nepraranda vilties vykti ir į šių metų Senojo žemyno pirmenybes.

„Sezono pradžia buvo ne tokia, kokios tikėjausi. Koją pakišo lapkričio gale patirta trauma, treniruotės metu susilaužiau pėdą ir teko daryti operaciją. Teko praleisti žiemos sezoną ir iškrito pora mėnesių treniruočių, – prisiminė M. Morauskaitė. – Jaučiu, kad sportinė forma po truputį gerėja, o pasitikėjimas savimi grįžta. Į Lietuvą grįžau gerai nusiteikusi, kovinga, visgi konkurencija tarp merginų sparčiai auga, dėl ko labai džiaugiuosi.“

Praėjęs sezonas perspektyviai lengvaatletei taip pat klostėsi permainingai, tačiau po patirtos traumos sportininkė sugebėjo „iššauti“ būtent Palangoje vykusiame šalies čempionate. Istorija pasikartos ir šįsyk?

„Sunku pasakyti, praėjusiais metais tokio rezultato visai nesitikėjau, tad viskas yra realu. Nenoriu kelti per didelių lūkesčių. Praėjusių metų čempionate oro sąlygos buvo tobulos, rezultatai irgi džiugino, tad išlikęs įspūdis labai geras“, – pasakojo M. Morauskaitė.

Beje, šįkart dviejų rungčių – 3000 m kliūtinio bėgimo ir šuolių su kartimi – šalies čempionate nebus. Lietuvos, Latvijos ir Estijos lengvosios atletikos federacijų vadovai nusprendė ne itin populiarias rungtis vykdyti drauge – liepą vyksiančio Estijos čempionato metu.

Lietuvos čempionato pirmosios dienos varžybos prasidės 15 val., antrosios – 14.30 val. Abi 2empionato dienas nuo 17 valandos varžybas transliuos DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)