Šiais metais M. Maldonis iškovojo pasaulio čempionato sidabro medalį ir Europos čempionato bronzos medalį dviviečių baidarių olimpinėje 500 m distancijoje, o pasaulio taurės varžybose laimėjo bronzą baidarių keturviečių olimpiniame 500 m nuotolyje.

Geriausiu Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotoju M. Maldonis išrinktas antrus metus iš eilės. 2021 metais M. Maldonis buvo vienintelis Lietuvos atstovas Tokijo olimpinių žaidynių baidarių ir kanojų irklavimo varžybose.

Kas taps geriausiu 2022 metais lėmė gerbėjų ir Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos ekspertų komisijos balsai. Labai atkakliai vykusiuose gerbėjų rinkimuose daugiausia balsų – 1369 gavo kartu su M. Maldoniu pasaulio čempionato sidabrą ir Europos čempionato bronzą dvivietėje iškovojęs Andrejus Olijnikas. Gerbėjų balsavime M. Maldonis surinko 1340 balsų.

Tapti geriausiais taip pat pretendavo Europos čempionate aukso ir sidabro medalius iškovojęs kanojininkas Henrikas Žustautas, Europos vicečempionas kanojininkas Vadimas Korobovas, Europos pirmenybių prizininkai baidarininkai Artūras Seja ir Ignas Navakauskas bei pasaulio taurės bronzą laimėjęs baidarininkas Simonas Maldonis.

Geriausiu jaunuoju Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotoju išrinktas pasaulio studentų čempionato sidabro ir bronzos medalius iškovojęs baidarininkas Tomas Jusevičius. Jam įteikta Dariaus Survuto taurė.

– Sakoma, kad titulą apginti yra sunkiau, negu iškovoti. Ar buvo sunkiau, ar lengviau laimėti geriausiojo titulą antrus metus iš eilės?, – buvo paklaustas M. Maldonis.

– Šią olimpinio čempiono taurę, skiriamą geriausiam Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojui norėčiau pasidalinti su Andrejumi Olijniku, su kuriuo iškovojome sidabro medalius pasaulio čempionate ir bronzos apdovanojimus Europos čempionate. Mano pergalę lėmė vien tai, kad buvo skirti papildomi taškai už mano pasirodymą keturvietės baidarės įguloje. Andrejus tikrai vertas laimėti šią taurę tiek pat, kaip ir aš. Gaila, kad dėl nustatytų taisyklių, taurės negali laimėti du žmonės.

– Kaip vertini pasibaigusį sezoną, ar pavyko viską įgyvendinti, ką buvai suplanavęs?

– Visa tai, kas įvyko šį sezoną buvo tiesiog „kosmosas“. Tokios konkurencijos dar nėra buvę. Nuo pat sezono pradžios reikėjo rodyti idealius rezultatus, norint pasiekti gerų rezultatų. Ir netgi pasiektas idealus rezultatas tau gali duoti tik 14 vietą, nes visi varžovai lėkė labai labai greitai. Tarptautinis sezonas prasidėjo pasaulio taurės varžybomis. Su keturviete baidare iškovojome bronzos medalius ir įrodėme, kad pernai pasaulio čempionate užimta 5 vieta nebuvo atsitiktinumas. Ko nepavyko įgyvendinti, laimėti medalių su keturviete baidare Europos čempionate, nors buvome labai netoli. Mūsų keturvietė yra tokia pat stipri, kaip ir dvivietė. Šį sezoną sėkmė lydėjo dvivietę.

– Su dviviete laimėjote medalius tiek pasaulio čempionate, tiek ir Europos pirmenybėse. Ar tikėjotės, kad abejose svarbiausiose varžybose pavyks užkopti ant prizininkų pakylos?

– Praėjusiais metais su Andrejumi kalbėjomės, kad esame pajėgūs būti geriausiųjų penketuke. Deja, pernai to pasiekti nepavyko. Šiais metais mes labai gerai pasiruošėme, gerai atsigavome ir gerai išsimiegojome prieš finalinį startą. Tie maži niuansai gerai susidėliojo ir mes iškovojome antrą vietą. Dar pasaulio čempionato finalo išvakarėse tikėjausi, kad medalis gali būti. Eidamas pamačiau didelį veidrodį ir pažvelgęs į save, jau mačiau, kad pas mane gali kabėti medalis.

Vizualiai tai įsivaizdavau ir stodamas į startą aš kovojau ne dėl vietos penketuke, o kovojau dėl medalio. Neslėpsiu, tikėjausi laimėti medalį pasaulio čempionate. Vos po dviejų savaičių Vokietijoje vykusiame Europos čempionate jau jautėsi nuovargis po pasaulio čempionato Kanadoje. Jau buvome numetę svorio dėl streso ir dėl kelionių. Labai norėjau, kad pavyktų iškovoti medalį. Tai pavyko įgyvendinti ir džiaugiamės, kad iškovojome bronzą.

– Kokie kitų metų planai, kokios svarbiausios varžybos laukia paskutiniais metais prieš Paryžiaus olimpines žaidynes?

– Svarbiausia yra atranka į Paryžiaus olimpines žaidynes. Labai tikiuosi, kad mums pavyks iškovoti kelialapius į Paryžiaus olimpines žaidynes tiek su dviviete baidare, tiek ir su keturviete baidare. Šiais metais Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacija nenorėjo leisti startuoti dvejose olimpinėse rungtyse tiems patiems sportininkams. Labai džiugu, kad federacija pakeitė taisykles. Galėjome startuoti pasaulio čempionate dvejose distancijose ir tai leido iškovoti pasaulio vicečempionų titulą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją