Geriausią rezultatą lietuvė pasiekė antruoju bandymu – 13,92 m ir kartu užfiksavo savo geriausią šio sezono pasiekimą. Deja, to neužteko, kad D. Kilty būtų arčiau prizininkų pakylos.

Dovilė finale aplenkė vokietę Kirą Wittmann (13,79) ir švedę Mają Askag (13,64).

Savų žiūrovų akivaizdoje trišuolio sektoriuje triumfavo Turkijos atstovė Tugba Danišmaz (14,31), pagerinusi savo šalies nacionalinį rekordą.

Sidabro medalį iškovojo italė Dariya Derkach (14,20), o bronza atiteko portugalei Patriciai Mamonai (14,16).

D. Kilty rekordas uždarose patalpose – 14,13 m, tad jai mažiausiai reikėjo gerinti asmeninį rezultatą, jei norėjo pasiekti prizininkų pakylą.

Per reitingavimo sistemą Dovilė pateko į ketvirtą Europos uždarų patalpų čempionatą. Asmeninis

Kitos dvi trišuolininkės Aina Grikšaitė ir Diana Zagainova savo pasirodymą baigė atrankos etape – į finalinį aštuonetą nepateko.

Tai buvo paskutinis Lietuvos atstovų pasirodymas Stambule. Europos čempionate dalyvavo šeši mūsų šalies lengvaatlečiai, tačiau į finalą pavyko prasibrauti tik D. Kilty.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją