Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU) pranešė laikinai suspenduojanti A. Rastorgujevą dėl to, jog šis tris sykius per 12 mėnesių nesilaikė deklaruojamos buvimo vietos, dėl ko dopingo kontrolieriai negalėjo paimti jo mėginio ne varžybų metu.

Sportininkui liepta per dvi savaites pateikti savo paaiškinimus, bet viešai latvis tai padarė nieko nelaukdamas.

„Pripažįstu, kad įsivėlė žmogiška ar, sakyčiau, techninė klaida. Nepadariau nieko neleistino, nevartojau draudžiamų medžiagų. Gaila, kad mano ilgalaikė pozicija už sąžiningą sportą nėra įvertinama tokio nesusipratimo kontekste“, – socialiniame tinkle rašė A. Rastorgujevas.

Dėl tokio antidopingo taisyklių pažeidimo sportininkams gresia dvejų metų diksvalifikacija, nebent nustatoma lengvinančių aplinkybių – tuomet sankcijos gali būti sušvelnintos iki metų diskvalifikacijos.

2019 metais analogiškai prasižengusi Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė buvo diskvalifikuota dvejiems metams.

A. Rastorgujevas ketvirtadienį Čekijoje turėjo dalyvauti pasaulio taurės etapo sprinto lenktynėse, bet likus kelioms valandoms iki jų pradžios buvo išbrauktas iš starto protokolo.

Patyręs biatlonininkas per savo ilgą karjerą triskart tapo Europos čempionu ir laimėjo dar tris žemesnės prabos žemyno pirmenybių medalius.

Latvis buvo pastebimas ir aukščiausio rango varžybose. Dusyk jam pavyko užkopti ant prizininkų pakylos pasaulio taurės etapuose, o geriausią rezultatą olimpinėse žaidynėse A. Rastorgujevas pasiekė 2014 metais Sočyje užėmęs devintą vietą persekiojimo rungtyje.

Praėjusį mėnesį Slovėnijoje vykusiose planetos pirmenybėse taip pat persekiojimo lenktynėse jis finišavo dešimtas.

Aukštesniu pasiekimu Latvijos rinktinėje pasigirti galėjo tik Baiba Bendika, netikėtai pakilusi iki devintos pozicijos bendro starto rungtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)