Kas taps geriausiu 2021 metais lėmė visuomenės ir Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos ekspertų komisijos balsai.

„Visą laiką tikėjau, kad galiu atsidurti tarp tų tituluotų Lietuvos baidarininkų ir kanojininkų, kurie yra išrinkti geriausiais mūsų šalyje ir yra laimėję olimpinio čempiono taurę. Pagaliau ir man tai pavyko įgyvendinti. Jau praėjusio sezono pabaigoje jaučiau, kad nusipelniau įsirašyti savo pavardę tarp šių pasaulio bei Europos čempionų ir olimpinių prizininkų“, – sakė Tokijo olimpinėse žaidynėse 10 vietą iškovojęs M. Maldonis.

Vienintelį kelialapį į Tokiją iš Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų iškovojusiam M. Maldoniui kelią į olimpines žaidynes atvėrė pergalė pasaulio taurės varžybose.

„Debiutas olimpinėse žaidynėse labai motyvuoja ir toliau siekti pergalių. Noriu iškovoti kelialapį ir į Paryžiaus olimpines žaidynes ir ten pasirodyti dar geriau. Norėtųsi patirti ką reiškia olimpinės žaidynės su žiūrovais, nes dėl pandemijos Tokijuje sportininkai buvome tiesiog vieni. Todėl tikiuosi, kad Paryžiuje teks patirti ką reiškia žiūrovų palaikymas.

Ypač toje rungtyje, kuriai ruošiuosi daugelį metų, o ne tik aštuonis mėnesius. Olimpinėmis rungtimis tapo 500 metrų dviviečių ir keturviečių distancijos. Man šios distancijos yra labiau įprastos, negu 200 metrų nuotolis, kuriame startavau praėjusiais metais“, – teigė į praėjusių metų pasaulio čempionato finalą patekęs ir 500 m distancijoje su keturviete baidare 5 vietą užėmęs M. Maldonis.

Atkakliai vykusiuose geriausio Lietuvos baidarininko ir kanojininko rinkimuose M. Maldonis pranoko pasaulio čempionato finalininkus ir Europos čempionato prizininkus. Arčiausiai nugalėtojo liko baidarininkas Andrejus Olijnikas. Pasaulio čempionate A. Olijnikas olimpinėje vienviečių baidarių 1000 m distancijoje laimėjo Lietuvai rekordinę 6 vietą, o Europos čempionate kartu su porininku Ričardu Nekriošiumi iškovojo bronzos medalius olimpiniame 1000 m nuotolyje.

Rimtą konkurenciją rinkimuose sudarė ir dukart geriausiu Lietuvos baidarininku anksčiau rinktas Artūras Seja. Praėjusiais metais A. Seja su keturviete baidare pateko į olimpinės 500 m distancijos pasaulio čempionato finalą, o kartu su Ignu Navakausku laimėjo sidabrą Europos čempionato neolimpinėje 200 m distancijoje.

Mindaugas Maldonis

Du bronzos medalius iš Europos čempionato parvežė kanojininkas Henrikas Žustautas. Apdovanojimus jis laimėjo neolimpinėse rungtyse – 200 m vienviečių ir kartu su Vadimu Korobovu dviviečių kanojų distancijose. H. Žustauto ir V. Korobovo duetas pasaulio čempionato olimpinėje 500 m distancijoje pateko į finalą ir užėmė 5 vietą.

H. Žustautas geriausio Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojo titulą buvo laimėjęs 2015 ir 2017 metais. 2018 ir 2019 metais rinkimuose triumfavo A. Seja. 2020 metais rinkimai nevyko, nes dėl pandemijos buvo atšaukta daugelis svarbiausių tarptautinių varžybų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją