Į tarptautinės irklavimo federacijos (FISA) kalendorių įtrauktose varžybose startuos visi pajėgiausi šalies irkluotojai.

Kaip įprasta, sulauksime ir daug svečių iš užsienio valstybių – regatoje dalyvaus Estijos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos ir Ukrainos irkluotojai. Lietuvos garbę varžybose gins ir visi stipriausi šalies sportininkai, tarp kurių ir visi neseniai pasibaigusio Europos čempionato dalyviai.

Šios varžybos bus pirmasis rimtas sezono startas irkluotojui Sauliui Ritter, kurį šį sezoną buvo sustabdžiusi trauma ir operacija. Tai 26-erių sportininkui sutrukdė startuoti Europos pirmenybėse ir su Rolandu Maščinsku ginti pernai iškovotą čempionų titulą.

Pastariesiems irkluotojams, kaip ir Mildai Valčiukaitei, Donatai Viaštartaiatei, Sonatai Petrikaitei, Linai Šaltytei bei Žygimantui Gališanskiui, „Gintariniai irklai“ bus paskutinė rimta treniruotė prieš išvykstant į vasaros Universiadą, kuri liepos 5-7 dienomis vyks Pietų Korėjoje.

Analogiškos svarbos varžybos bus ir Mindaugui Griškoniui, kuris Universiadoje dalyvauti nebegali, tačiau liepos 11-12 dienomis varžysis FISA pasaulio taurės III etape Liucernoje (Šveicarija).

Vis dėlto, prisirišti vien prie mėgstamiausių rungčių elitiniai sportininkai nežada – žadama, kad šeštadienį arba sekmadienį S. Ritter ir R. Maščinskas startuos keturvietėje kartu su Aurimu Adomavičiumi ir Dominyku Jančioniu.

Sekmadienį pasibaigus pagrindinėms sportininkų varžyboms tradiciškai vyks bene nenuspėjamiausios irklavimo varžybos – LIKF sprintas.

Tai vos 250 metrų irklavimo sprintas, kuriame dalyvauja aštuonvietės valtys, kurių įgulos suskirstomos atsitiktine burtų tvarka iš visų rungtyje užsiregistravusių dalyvių. Mišrios vyrų ir moterų įgulos sėda į žinomų Lietuvos kompanijų „išpirktas“ valtis ir itin įdomiose ir nenuspėjamose 250 metrų varžybose lenktyniauja dėl solidžių piniginių prizų.

„Gintarinių irklų“ regatoje bus pagerbtas ir neseniai tragiškai žuvusio irkluotojo Pauliaus Vaitkūno atminimas. Jam atminti irklavimo klubas „Academia Remigum“ įsteigė prizą LM1x rungties nugalėtojams.

Varžybų programa:

Penktadienis (06.26)

16:00 Varžybų pradžia – kvalifikaciniai plaukimai

Šeštadienis (06.27)

09:00 Varžybų pradžia – atrankos plaukimai
14:30 Finaliniai plaukimai
18:00 Meistrų varžybų pradžia

Sekmadienis (06.28)

09:00 Varžybų pradžia – atrankos plaukimai
13:00 Finaliniai plaukimai

LIKF sprinto varžybos (sekmadienis)

11:20 pirmasis atrankos plaukimas
12:45 antrasis atrankos plaukimas
14:30 trečiasis atrankos plaukimas
16:00 finalas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)