Studentai kovos dėl teisės atstovauti savo šaliai ir universitetui Europos studentų žaidynėse Zagrebo ir Rijeko miestuose, Kroatijoje (paplūdimio tinklinio varžybos vyks 2016 m. liepos 20-24 d.).

Stipriausios Lietuvos universitetų studentų poros bus išaiškintos Nacionalinės studentų tinklinio lygos organizuojamo 2016 metų Lietuvos studentų tinklinio čempionato metu. Tarp studentų galima matyti ir jau gerai pažįstamus ir žinomus Ievos Dumbauskaitės, Viltės Makauskaitės, Vytenės Vitkauskaitės, Urtės Andriukaitytės, Luko Každailio ir Artūro Vasiljevo veidus, kurie įvairiuose Lietuvos, Europos ir pasaulio čempionatuose kartu su savo partneriais įrodė, kad Lietuva yra paplūdimio tinklinio šalis.

Nacionalinės studentų tinklinio lygos prezidentas Jūras Banys tiki, kad laukia įdomios ir atkaklios kovos.

„Daugelis universitetų turi tikrai stiprių tinklinio komandų. Tuo mes jau įsitikinome 2015-2016 m. Lietuvos universitetų studentų tinklinio čempionato metu. Paplūdimio tinklinyje dėl komandų sudėties žaidėjų pajėgumas atsiskleidžia skirtingai, todėl geriausias salės tinklinio komandas turintys universitetai nebūtinai turi stipriausias paplūdimio tinklinio komandas.

O kuris universitetas turi stipriausią paplūdimio tinklinio komandą pamatysime šį savaitgalį. Mes džiaugiamės, kad šio čempionato metu Lietuvos studentų sporto asociacijos pagalba nugalėtojai pasipuoš ne tik medaliais, bet ir turės teisę atstovauti savo universitetą Europos studentų žaidynėse.“

„Visa atsakomybė už žaidimą paplūdimio tinklinyje tenka tik dviem žaidėjams, – plačiau paaiškina Nacionalinės studentų tinklinio lygos valdybos pirmininkas Andrius Gaidys. - Pavyzdžiui, nors salės tinklinio čempionatą merginų grupėje laimėjo Vytauto Didžiojo universiteto komanda, savo sudėtyje turinti geriausią Lietuvos salės tinklininkę Viltę Makauskaitę, tačiau Vilniaus universitetas savo sudėtyje turi Ievą Dumbauskaitę, Urtę Andriukaitytę, Iriną Zobniną, Lietuvos sporto universitetas – Vytenę Vitkauskaitę, kurios yra pajėgiausios paplūdimio tinklinio žaidėjos.

Yra nemažai ir kitų universitetuose studijuojančių labai stiprių žaidėjų merginų ir vaikinų tarpe, kurie žaidžia skirtinguose šalies tinklinio klubuose ir priklauso nacionalinėms rinktinėms. Labai sunku spręsti, kas bus čempionato favoritais, kadangi jau mums žinomi žaidėjai žais su savo universitetų komandos nariais – tai yra, visai su skirtingais partneriais negu jie žaidžia įprastai. Tačiau mes tikime, kad visi studentai pasiruošę prisiimti atsakomybę ir kovoti už savo universiteto vardą – bus tikrai įdomių kovų. Tikimės gražaus komandinio žaidėjų darbo ir intriguojančių finalų!“

Čempionato nugalėtojai paaiškės po sekmadienį vyksiančių finalinių kovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)