„We Run Vilnius“ bėgimo renginys Lietuvoje organizuojamas jau šeštą kartą. Bėgikai savo ištvermę tradiciškai išbandė trijose distancijose: 21,098 km, 10 km ir 5 km.

Renginyje dalyvavo ir gausi DELFI komanda.

21,098 km distanciją greičiausiai iš visų įveikė olimpietis Remigijus Kančys (1 val. 08 min. 20 sek.). Antrąją vietą užėmė baltarusis Igoris Cecerukovas (1 val. 08 min. 55 sek.), trečiąją – Ignas Brasevičius (1 val. 08 min. 57 sek.).

Tarp moterų greičiausia buvo olimpietė Diana Lobačevskė – 1 val. 17 min. 12 sek.

10 km distancijos bėgimą tarp vyrų laimėjo Andrejus Jegorovas (32 min. 59 sek.), tarp moterų – Loreta Petkevičienė (39 min., 22 sek.).

5 km distancijoje tarp vyrų greičiausias buvo Justinas Beržanskis (15 min., 09 sek.), tarp moterų – olimpietė Eglė Balčiūnaitė (17 min., 16 sek.).

Iš viso renginyje dalyvavo apie 7 tūkstančiai bėgikų, tarp kurių ne tik mėgėjai, bet ir profesionalūs sportininkai, žinomi Lietuvos veidai. Vienas jų – visiems gerai žinomas krepšininkas Mindaugas Kuzminskas, 5 km distanciją įveikęs per beveik 22 minutes.

Mindaugas Kuzminskas su artimaisiais

„Pirmą kartą bėgau tokiame renginyje. Iš tiesų tai pirmą kartą bėgau tokį didelį atstumą, kai matuojamas laikas. Krepšinio specifika truputį kitokia, dažniau bėgame sprintus nei ilgas distancijas. Bet sakyčiau, kad sekėsi neblogai ir tai bus puikus atspirties taškas kitiems bėgimams. Tik kitą kartą žinosiu, kad norint palenktyniauti ir parodyti geresnį rezultatą, reikia stoti į priekį, ne kažkur per vidurį. Na ir dar jėgas mokėsiu paskirstyti, kad finišas būtų stipresnis nei startas, – įspūdžiais dalijosi M. Kuzminskas.

– Pats renginys ir jo idėja labai smagi. Labai gerą nuotaiką palaikė sirgaliai – buvo momentų, kai atrodė, kad jėgų jau pritrūks, bet sirgalių palaikymas suteikė naujų. Galbūt ateityje bėgiko karjeros ir nepadarysiu – tikiuosi, dar laukia ilga krepšininko karjera, tačiau panašu, kad tai buvo ne paskutinis mano bėgimas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)