- Kaip vyksta pasiruošimas pirmoms rungtynėms Garliavoje? Kokiame pasiruošimo etape komanda šiuo metu yra?

- Pasiruošimą pradėjome rugpjūčio 1-ą, tikėjomės varžybas Europoje pradėti spalio mėnesį, todėl burtai sumaišė mums visus planus. Dabar skubėdamos ruošiamės Taurių laimėtojų taurės turmyro pirmo etapo rungtynėms su Makedonijos "Zito Prilep" moterų komanda.

Esame viduriniame pasiruošimo etape. Sužaidėme kelias kontrolines rungtynes su Vilniaus „Eastcon–AG“ ir Kauno „ACME–Žalgiris“ komandomis. Merginos po fizinio pasirengimo stovyklos vis dar atrodo „sunkios“.

- Kokios nuotaikos vyrauja ekipoje prieš artėjančią dvikovą?

- Žaidėjos nusiteikusios kovoti ir, aišku, nori laimėti. Per treniruotes dirba su dideliu užsidegimu ir neraginamos. Žaidimas Europos taurės varžybose - tai visai kita motyvacija merginoms.

- Kas ekipos žaidime nuteikia optimistiškai? Kas labiausiai neramina prieš artėjančias rungtynes?

- Optimistiškai nuteikia merginų noras kovoti, gerai sužaisti ir laimėti. Komandos vieningumas taip pat teikia daug vilčių. Tik bijau, kad pritrūksime laiko nušlifuoti ir nuglūdinti patį žaidimą.

- Kaip keitėsi komandos sudėtis tarpsezonyje? Ar pavyko pasistiprinti prieš debiutą Europos taurėse?

- Šį sezoną prisijungė pora žaidėjų iš Šiaulių HC „Gaivinetos". Tikiuosi, kad Diana Šatkauskaitė ir Neringa Mikšytė pritaps prie mūsų kolektyvo ir jį sustiprins. Greta Mikalavičiūtė sugrįžo po poros metų pertraukos (turėjo traumą), ji labai noriai jungiasi į aktyvų žaidimą.

Neringa Maknickaitė ir Simona Navickaitė šiais metais taip pat žais mūsų ekipoje, tik neramina, kad šios merginos nežaidė visą praėjusį sezoną ir tas labai matyti. Jos turės gerai padirbėti tam, kad pasivytų visas kitas.

- Ar visos žaidėjos galės žaisti su makedonėmis? Ar nėra traumuotų rankininkių?

- Traumuotų žaidėjų turime. Be abejo mums labai trūks Deimantės Bagdonaitės, kuri dėl peties traumos šiais metais dar nežais. Aistė Jonelytė negali sportuoti visu krūviu.

- Ar pavyko gauti informacijos apie varžoves, kaip jas vertinate? Kokios Garliavos ekipos galimybės žengti toliau?

- Informacijos apie priešininkių komanda šiek tiek turime. Bus sunku, vis dėlto tai mūsų pirmas krikštas Europoje, o priešininkės ten jau žaidžia keletą metų. Aišku, mes stengsimės pasirodyti kaip galima geriau.

- Ko tikitės iš pirmųjų rungtynių namuose? Kas galėtų lemti Jūsų komandos pergalę?

- Kaip tikros kovotojos mes tikimės laimėti, o kaip bus – parodys laikas. Labai tikimės garliaviečių palaikymo, nes sirgaliai labai užveda komandą. Be to žaisime naujoje ir jaukioje Garliavos sporto centro salėje.

- Kokie tikslai keliami klubai Europoje ir apskritai artėjančiame sezone?

- Europos Taurių laimėtojų taurės turnyre tikslas yra patekti į antrą etapą, o artėjančiame sezone - kovoti dėl pirmos vietos.

- Ar iškovojusi galimybę kovoti Europoje komanda pajuto didesnį vietos valdžios ir rėmėjų dėmesį?

- Taip. Vietos valdžia mus visada palaiko ir skiria mums daug dėmesio. Rėmėjai taip pat mielai padeda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją