2011 metais pasaulinės kultūrizmo federacijos kongreso metu buvo vienbalsiai priimta leisti kasmet Baltijos kultūrizmo čempionatą organizuoti Lietuvoje. Nuo to laiko turnyras kasmet sparčiai tobulėja organizacine prasme, gerėja sportininkų pasirengimo lygis bei auga dalyvių skaičius.

Šiemet tai jau 5-as ir jubiliejinis NAC Baltijos kultūrizmo čempionatas, kurį jau trečius metus iš eilės globoja Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Šiais metais į Garliavos sporto ir kultūros centrą susirinks sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos ir Lenkijos. Čempionate dalyvaus ne vienas pasaulio čempionas ir prizininkas, kurie savo dalyvavimu varžybose tikrai papuoš renginį.

Varžybos bus padalintos į dvi dalis: rytinėje dalyje, kuri prasidės 12 val., pasirodys kultūristai, kurių amžius daugiau nei 40 metų, jauniai iki 19 metų ir debiutantai.

Antroje dalyje, kuri prasidės 16 val., sportininkai susikaus penkiose kategorijose.

Moterų „Miss Shape“ – tai grožio, elegancijos ir atletiškumo derinys. Viena iš rungčių – pasirodymas su vakarinėmis suknelėmis ir moterų „Miss Figura“ didesnio raumeningumo kategorija, kurios vienoje iš rungčių moterys atliks parodomąsias programas pagal muziką.

Trys vyrų varžybų kategorijos: „Men Athletic“ – tai kategorija, kurioje atleto kūno proporcijos turi atitikti formulę (Ūgis cm – svoris +6 kg), „Men Body II“ – vyrų kultūrizmas iki 180 cm ir „Men Body I“ – vyrų kultūrizmas virš 180 cm. Ir, žinoma, įdomiausia lietuviams kategorija – geriausių šių varžybų Lietuvos atletų TOP-6 rinkimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)