13-asis Vilniaus etapas buvo padalintas į dvi dienas. 12 sportininkų per jas jėgas išbandė aštuoniose rungtyse. Pirmąją dieną jie tempė 400 kg sveriančias rogutes, nešė tiek pats sveriančius naščius, laikė priešais save svarmenis ir bandė perkelti 185 kg svorio akmenis.

Antrąją dieną galiūnai būriavosi lauke. Čia jiems buvo paruoštas traktorius, kurį reikėjo tempti 20 m. Šią rungtį laimėjo audringai palaikomas V. Blekaitis, traktorių nugabenęs per 22,19 sek. S. Brusokas užtruko 24,06 sek. (5 rezultatas), o M. Lalas – 25,03 sek. (8 rezultatas).

Antroji rungtis – keturių įvairių svarmenų kėlimo. Galiūnams reikėjo per kuo trumpesnį laiką iškelti du rąstus, dėžė ir svarmenį. Čia greičiausias buvo estas R. Heinla (33,51 sek.). Apmaudžiai suklydęs V. Blekaitis užtruko 50, 08 sek. (4 rezultatas). Kiti du lietuviai neįveikė šios rungties.

Iki tol ne itin sėkmingai rungtyniavęs M. Lalas parodė ką gali – trečioje disko nešimo rungtyje jis pasiekė naują pasaulio rekordą. 182,5 kg sveriantį diską jis nunešė net 122,75 m ir susilaukė audringų sveikinimų. Kiti lietuviai taip pat pasirodė neblogai – 82,9 m (5 rezultatas), S. Brusokas – 83,78 m (4 rezultatas).

Lemiamoje rungtyje atletai turėjo įveikti estafetę – perversti padangą ir sudėti statines. Šioje rungtyje paskutinieji į areną žengė R. Heinla ir V. Blekaitis. Būtent jų dvikovoje sprendėsi nugalėtojas. Deja, V. Blekaičiui nepasisekė aplenkti esto – 38,97 sek. (4 rezultatas). R. Heinla užtruko 34, 19 sek. ir tapo rungties laimėtoju bei Vilniaus etapo čempionu.

S. Brusokas galutinėje įskaitoje liko penktas, o M. Lalas – devintas.

V. Blekaitis: sutrukdė klaidos ir traumos

Visą turnyrą pirmavęs V. Blekaitis buvo arti pergalės Vilniaus etape, tačiau jam koją pakišo netikėtos klaidos ir patirtos nedidelės traumos.

„Padariau techninių klaidų, ypač priešpaskutinėje rungtyje, kurią maniau, kad tikrai laimėsiu. Tačiau padariau apmaudžią klaidą keldamas svorį. Tokių klaidų nedarydavau net per treniruotes. Su šia klaida ir praleidau estą į priekį. Viskas būtų buvę tvarkoje, bet patyriau rankos ir kojos dvigalvio raumens traumas. Šie faktoriai ir lėmė pralaimėjimą“, – komentavo galiūnas.

Su šiomis varžybomis V. Blekaitis dar nebaigia sezono ir tikisi dalyvauti kitame čempionų lygos etape bei finale.

Kitas lietuvis kuriam koją pakišo trauma – M. Lalas. Jis į varžybas atvažiavo kęsdamas nugaros skausmus. Nors ir galvojo, kad reiktų pasitraukti, tačiau kovėsi iki galo ir pasiekė pasaulio rekordą.

„Rekordo nesitikėjau, nes atvažiavau turėdamas traumą – mane kamuoja nugaros skausmai. Todėl ir mano rezultatas toks prastas. Rekordas paglostė širdį, bet visumoje yra labai blogai – pasirodymas manęs netenkina. Buvo minčių atsisakyti varžytis, bet kažkaip stūmiau save į priekį. Ačiū Dievui, kad nepablogėjo – jaučiu tokį patį skausmą, koks buvo iki varžybų. Ko gero šiemet sezonas baigėsi man, gydysiuosi traumas ir grįšiu kitais metais“, – kalbėjo galiūnas.

Vienintelis S. Brusokas varžybose išvengė traumų, tačiau jį slėgė psichologinė našta – jis tik neseniai atsigavo po menisko operacijos.
„Po traumos ir menisko operacijos man buvo psichologiškai sunkių rungčių, tai sutrukdė, bet jau įeinu į savo vėžes. Sunkiau dabar ne fiziškai, o psichologiškai, visgi dar tik keli mėnesiai po operacijos, reikia laiko atsistatyti“, – pasakojo S. Brusokas.

Jį viso savaitgalio metu itin audringai palaikė visa šeima, o ypač sūnus Mindaugas, taip pat žengiantis galiūno karjeros laiptais. Jis tėvą nuolat ragino šūksniais nepasiduoti. „Visa šeima mane palaikė. Man to labai reikia ir tai padeda“, – pripažino galiūnas.

Vilniaus etapo rezultatai:

1. Rauno Heinla 77,5 tšk.
2. Vidas Blekaitis 74 tšk.
3. Martinas Wildaueris 62 tšk.
4. Matjažas Belšakas 58,5 tšk.
5. Saulius Brusokas 58 tšk.
6. Krzystofas Radzikowskis 55,5 tšk.
7. Alexas Moonenas 49 tšk.
8. Dainis Zageris 53 tšk.
9. Marius Lalas 47 tšk.
10. Ole Martinas Hansenas 40,5 tšk.
11. Arto Niemi Nikkola 18 tšk.
12. Erwinas Kantona – trauma

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)