Nuo latvio 3 taškais atsiliko ukrainietis Aleksejus Novikovas, trečiąją vietą iškovojo Rafalas Kobylarzas iš Lenkijos, surinkęs 38 taškus.

Lietuvos garbę gynę du galiūnai liko šalia prizininkų pakylos. Publikos šiltai palaikomas marijampolietis, jauniausias turnyro dalyvis Martynas Brusokas, užėmė 4 vietą, o Vidas Blekaitis tenkinosi 7 vieta.

Galiūnams teko įveikti šešias daug jėgos ir ištvermės reikalavusias rungtis: kelti vis sunkėjančius rąstus, versti vamzdžius, nešti svarmenis, versti padangą, kelti akmenis, sukti vadinamąjį „laikrodį“.

Varžybų dalyviai negailėjo pagyrų pagrindiniam turnyro organizatoriui, renginio vedėjui Alvydui Kirkliauskui, teigdami, kad tai yra bene geriausiai organizuojamos galiūnų varžybos visoje Europoje.

Stipruoliai pasidžiaugė, kad Marijampolėje nors ir labai sunkios rungtys, tačiau viskas apgalvota iki smulkmenų – žiūrovai ir dalyviai liko patenkinti.

Renginio metu koncertavo Irena Starošaitė, žiūrovai pasveikino pasaulio žmonų nešimo varžybų čempionus Neringą ir Vytautą Kirkliauskus.

Galutinė varžybų įskaita:

VietaGaliūnasŠalisTaškai
1.Aivaras ŠmaukštelisLatvija50
2.Aleksejus NovikovasUkraina47
3.Rafalas KobylarzasLenkija38
4.Martynas BrusokasLietuva36
5.Marko RemlikasEstija35
6.Ivanas MakarovasSakartvelas31
7.Vidas BlekaitisLietuva28
8.Jiri VytiskaČekija27
9.Janis ŠleikusLatvija26
10.Nemanja TasičiusAustrija11

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)