Pirmą pralaimėjimą Azerbaidžano sostinėje Baku patyrusiam mūsiškiui bronzinis apdovanojimas atiteko iškart, nes mažojo finalo dvikova badmintone nežaidžiama.

„Buvo labai ilgas mačas, daug ir taktinės kovos, ir fizinio badmintono. Varžovo stilius yra lėtas, gynybinis. Jis viską traukia, bėga, muša. Išlaikyti greitį tiek laiko labai sunku. Pirmame sete viskas vyko tikrai gerai, kontroliavau žaidimą ir laimėjau. Antrame sete praleidau galimybę perlaužti žaidimą, kai viduryje rezultatas buvo apylygis, o trečiame jau buvo sunku žaisti atakuojantį badmintoną, nes jau pritrūkau energijos. O jam lėtas žaidimas buvo parankus.

Labai apmaudu, nes šiandien ėjau kovoti dėl pergalės, įsivaizdavau save žaidžiantį dėl pirmosios vietos. Savo žaidimu šiandien nesu visiškai patenkintas, bet buvo ir daug gerų epizodų. Gaila, kad nepasinaudojau galimybe laimėti antrą setą. Bronza yra didžiulis pasiekimas ir man, ir visam Lietuvos badmintonui. Labai džiaugiuosi, sveikinu ir dėkoju savo šeimai, draugams, visiems, kurie mane palaikė. Nepavyko laimėti. Bet iškovotas medalis įprasmino visą mano gyvenimo darbą“, – teigė Europos žaidynių prizininkas, jau galvojantis apie kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Metais jaunesnis ispanas buvo pirmas varžovas, planetos reitinge esantis aukščiau nei 72-ą vietą užimantis lietuvis. Europos reitinge P. Abianas per savo karjerą dukart buvo pakilęs iki pirmosios pozicijos.

Kovoje dėl aukso jis susitiks su 24-erių danu Emilu Holstu, kuris pirmame pusfinalyje 2-0 (21:14, 21:15) įveikė 28-erių Dieterį Domkę iš Vokietijos. Pastarasis taip pat pasidabino bronzos medaliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)