„Tai man tarsi gera treniruotė. Galiu pasitikrinti save su puikiais varžovais – vėl likau trečias. Tie patys plaukikai bus ir vieni pagrindinių mano konkurentų Rio. Su jais galimybė startuoti tokiose varžybose, kaip Europos čempionatas, yra labai vertinga ir negalima jos praleisti“, – sakė G. Titenis.

26 metų anykštėnas, ketverių metų olimpinį ciklą pasirengimo suskirstęs etapais, teigia, kad jaučiasi gerai.

„Sunku pasakyti ar viskas pavyko ir kokios formos esu. Jaučiuosi gerai, iš tikrųjų. Traumos nekankina, ligų neturėjau. Pasirengimas sekasi... Viskas einasi gera linkme. Manau, kad iki Rio viskas bus labai gerai“, – sakė G. Titenis.

Europos čempionate plaukdamas olimpinę distanciją jis kurį laiką laikėsi antrojoje vietoje. Tačiau antrame „penkiasdešimtuke“ G. Titenis pasitraukė į trečiąją poziciją.

„Pradžia buvo gana gera. Taip norėčiau pradėti ir Rio. Vėliau pritrūko jėgų. Tačiau geriau pasirengsiu, daugiau „atleisiu“ (sumažins krūvį – ltuswimming.com), turėsiu daugiau jėgų, kurių, tikiuosi pakaks finišui Rio. Manau, viskas bus gerai“, – sakė G. Titenis.

Jo pasirengimas iki olimpinių žaidynių – ypač intensyvus. Laukia ilga serija stovyklų ir varžybų – tačiau ne Lietuvoje, o užsienyje.

„Beveik nebūsiu namuose. Dėl to bus kiek sunku. Tačiau reikia iškentėti – juk nepaprasti metai. Negali leisti pasiduoti namų ilgesiui. Pirmojoje vietoje – olimpiada“, – sakė G. Titenis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją