Taigi du jauni Kauno rankinio arbitrai Gytis Šniurevičius ir Laurynas Mykolaitis papildė aukščiausios kategorijos rankinio teisėjų gretas. Turėdami šią kvalifikaciją jiedu įgijo teisę vadovauti įvairaus rango pasaulinio lygio rungtynėms.

Pasak naujų „tarptautininkų“ įgyti šią kvalifikaciją nebuvo lengva, nes reikėjo įveikti visą eilę paruošiamųjų etapų, teisėjauti ir laikyti teorijos testus ne viename turnyre, kol galiausiai praėjusįjį savaitgalį Granolerso mieste pavyko įgyti mėlynos spalvos emblemą su IHF raidėmis.

„Į Ispaniją į kasmetinį tarptautinį rankinio turnyrą „Granollers Cup 2013“, kuriame dalyvavo 254 komandos iš viso pasaulio – Brazilijos, Andoros, Urugvajaus, Kanados, Pietų Korėjos, Bosnijos ir Hercegovinos, Austrijos, Norvegijos, Ispanijos, Danijos, Švedijos ir kitų šalių, buvo pakviesti dvidešimt du arbitrai iš Suomijos, Prancūzijos, Islandijos, Moldavijos, Juodkalnijos, Serbijos, Švedijos, Norvegijos, Rusijos bei Lietuvos, turintys EHF kvalifikaciją.

Šio turnyro metu tarptautinės rankinio federacijos teisėjų ir taisyklių komisijos vadovai bei lektoriai Manfred Prause, Ramon Gallego, Javier Moure, Tono Huelin ir Vincente Breto vadovaudamiesi teisėjų ruošimo programa egzaminų metu vertino kandidatų fizinio pasirengimo, teorijos bei praktinio teisėjavimo įgūdžius. Sėkmingai susidoroję su šiomis užduotimis pretendentai įgyja teisę tapti IHF arbitrais ir atstovauti savo šalį pasaulio čempionatuose, Olimpinėse žaidynėse ir kituose svarbiuose tarptautinės rankinio federacijos organizuojamuose renginiuose kaip rungtynių teisėjai.

Pasibaigus seminarui per rezultatų suvedimą buvo paskelbti vienuolika laimingųjų arba penkios su puse poros iš vienuolikos, kuriems buvo suteikta IHF kategorija, tai Karim Gasmi ir Raouf Gasmi iš Prancūzijos, Arnar Sigurjonsson ir Svarar Petursson iš Islandijos, Alexei Covalciuc ir Igor Covalciuc iš Moldavijos, Viktoria Alpaidze ir Tatyana Berezkina iš Rusijos, Guro Roen iš Norvegijos(antras atvyko būdamas „tarptautininku“) ir mudviems Gyčiui Šniurevičiui bei Laurynui Mykolaičiui iš Lietuvos“, - tik grįžęs sakė naujas IHF arbitras Gytis Šniurevičius.

Primename, kad kad Gytis Šniurevičius paskatintas šviesios atminties mamos ir rankinio trenerės Violetos pradėjo teisėjauti dar vaikystėje kaip ir jo kolega Laurynas Mykolaitis. Pastarojo tėtis Jonas žinomas rankininkas, buvęs šalies jaunių ir jaunimo rinktinės žaidėjas vėliau šio amžiaus rinktinės treneris.

Abiems respublikinė rankinio teisėjų kategorija buvo suteikta 2002 metais, o kontinentinė arba EHF kategorija 2006 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)