Norvegai praėjusiame Europos čempionate užėmė ketvirtą vietą, todėl į Vilnių neabejotinai atvyksta kaip šių rungtynių favoritai, tačiau, kad su šia rinktine galima kautis teigia ir rinktinės treneriai, ir visi žaidėjai.

Apie Norvegijos rinktinę bei mūsų galimybes rytojaus rungtynėse papasakojo buvęs Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas, kuris šiuo metu treniruoja Suomijos Riihimaki „Cocks“ klubą.

„Norvegijos vyrų rankinis išgyvena didelį pakilimą po 2016-ųjų metų Europos čempionato, kuriame šios šalies rinktinė pasiekė visų laikų aukščiausią rezultatą ir užėmę 4 vietą. Jie aplenkė daugelio pripažintų rankinio šalių rinktines.

Ilgą laiką buvę savo šalies moterų rankinio rinktinės šešėlyje ir negalėję pasigirti aukštesniais pasiekimais, norvegų vyrai šiuo metu yra ne tik laikomi vienais iš favoritų atrankos grupės varžybose, bet yra ir tarp pretendentų į medalius aukščiausio lygio turnyruose. Šiuo metu su Norvegijos rankinio rinktine skaitosi visi rankinio pasaulio grandai.

Rinktinės sudėtyje didžioji dalis žaidėjų žaidžia dominuojančiuose klubuose stipriausiose Europos lygose, tokiose kaip Vokietijos Bundeslyga bei Danijos elitinė lyga. Vien jau šis aspektas rodo šios rinktinės aukštą lygį. Bene ryškiausios žvaigždės Norvegijos rinktinėje yra labiausiai patyręs linijos žaidėjas Bjarte Myrholas, pastaruoju metu žaidžiantis Danijos „Skjern“ klube, bei jaunasis talentas Sander Sagosen, kol kas taip pat rungtyniaujantis Danijos „Alborg“ klube, tačiau jau nuo ateinančios vasaros persikelsiantis į vieną turtingiausių Europos rankinio klubų – Prancūzijos Paryžiaus „PSG“. Šis sportininkas yra išrinktas 2014/2015 metų geriausiu pasaulio jaunuoju rankininku ir nuo to laiko yra dar stipriai patobulėjęs.

Norvegijos rinktinę treniruoja patyręs trenerių kolektyvas – Christianas Berge ir Glenas Solbergas. Šie specialistai yra praėję aukščiausio lygio „kursus“ rankinio aikštelėje dar būdami žaidėjais ir šiuo metu treniruodami rinktinę sėkmingai perduoda savo patirtį bei žinias savo šalies rankininkams. Christianas Berge ne vieną sezoną praleido Vokietijos Bundeslygos „Flensburg“ klube, o jo kolega Glenas Solbergas atstovavo ispanų FC „Barcelona“. Iš viso norvegų rinktinės žaidėjus (pakviesta 18) šiame atrankos etape aptarnaus 11 įvairių sričių specialistų. Tai rodo, jog Norvegija skiria labai didelį dėmesį savo nacionalinei rinktinei ir suteikia jiems pačias geriausias galimybes siekti aukščiausių rezultatų.

Kalbant apie šių dviejų šalių rinktinių galimybes patekti į kitą etapą, tai šiuo metu, deja, esame skirtinguose poliuose. Jeigu norvegų treneriai gali rinktis, kas atstovaus rinktinę iš kelių kandidatų į kiekvieną poziciją, tai mūsų šalies rinktinės treneriai susiduria su didelėmis problemomis surenkant, o ne atsirenkant žaidėjus į komandą. Norvegijos vyrų rinktinė yra pakankamai dažnas mūsų rankininkų varžovas įvairių varžybų atrankose. Reikia pripažinti, kad pastaraisiais metais taip ir nepavyko jiems nei karto „įkąsti“.

Šiuo metu mūsų jauninamos rinktinės laukia tikrai didelis išbandymas su stipriais varžovais, tačiau ne veltui lietuvių liaudies patarlė sako: „už vieną muštą dešimt nemuštų duoda“. Reikia, kad mūsų vyrai drąsiai eitų į aikštę ir joje „muštųsi“ dėl pergalės bei semtųsi patirties ateities kovoms.

Linkiu sėkmingų varžybų sportininkams ir gražaus rankinio bei balsingo rinktinės palaikymo mūsų rankinio sirgaliams!“

Lietuvos ir Norvegijos nacionalinių rinktinių rungtynės Lapkričio 6 dieną 18:00 val. vyks „Siemens„arenoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)