varžybos „Zarasai Open“ vyko dvi savaitgalio dienas, per kurias dalyviai sužaidė tris ratus po 18 krepšių. Turnyre dalyvavo iš viso 50 sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Rusijos.

Pagrindiniame atvirame divizione sunkią pergalę išplėšė ir pernai iškovotą titulą apgynė vilnietis Gabrielius Gricius („Prodigy Disc Europe“ ir „DiscCity“ komandos), tik paskutiniame krepšyje vienu tašku aplenkęs pirmo etapo („Parnu Open“) laimėtoją estą Kristerį Tammjarvą.

G. Gricius paskutinį ratą pradėjo būdamas tik trečioje pozicijoje ir 5 taškais atsilikdamas nuo lyderio. Nors varžovai buvo stiprūs ir demonstravo aukšto lygio žaidimą, aukščiausią reitingą Lietuvoje turinčiam G. Griciui tai buvo ne kliūtis. Jis trečia ratą sužaidė puikiai ir pagerino Nedožinkos parko rekordą 47 (-11 nuo paro)! Iki trečio rato pirmavęs estas Kristo Raikas, praleido du varžovus į priekį ir užėmė trečią vietą.

Moterų divizione triumfavo Estijos atstovė Anneli Tougjas, 5-iais taškais aplenkusi savo tautietę Liis Paid. Pernai metų „Zarasai Open“ laimėtoja latvė Anna Riekstina ši kartą liko trečioje vietoje.

Meistrų divizione (amžiaus grupė 40+) kova taip pat vyko iki paskutinio metimo. Efektingai užbaigęs turnyrą estas Margo Petersas išplėšė pergalę vienu tašku prieš Lietuvos atstovą Darių Gricių („DiscCity“ komanda), kuris buvo laimėjęs šį turnyrą dvejus metus iš eilės. Trečią vietą iškovojo D. Griciaus komandos draugas Tadas Ūselis.

Jaunimo (iki 18-os metų amžiaus) divizione varžėsi tik du žaidėjai. Nesunkią pergalę pasiekė Lietuvos atstovas Linas Strelkauskas („Kauno diskgolfo klubas“). Antroje vietoje liko parko šeimininkė Ieva Navickaitė.

Baltijos šalių diskgolfo turas vyksta jau devintus metus. Šiemet, pasikeitus varžybų formatui, žaidėjai nesivaržo bendroje įskaitoje. Rengiami trys turnyrai, kuriuose sportininkai gali laimėti vietas į finalo turnyrą, kuris bus surengtas rugsėjo 8-10 dienomis Talino Dainų slėnyje.

„Innova Baltic Tour 2017“ turnyro trečias etapas bus žaidžiamas liepos 29-30 dienomis diskgolfo aikštyne „Lejasciems“ (Latvijos Gulbenės rajone).

„Innova Baltic Tour Zarasai Open 2017“ rezultatai:

Atviras divizionas

1. Gabrielius Gricius (Lietuva) – 151 metimas, (-23 nuo paro);
2. Krister Tammjarv (Estija) – 152 (par -22);
3. Kristo Raik (Estija) – 158 (par -16).

Moterų divizionas

1. Anneli Tougjas (Estija) – 188 (par +14);
2. Liis Paid (Estija) 0 193 (par +19);
2. Anna Riekstina (Latvija) – 195 (par +21).

Meistrų (40+) divizionas

1. Margo Peters (Estija) – 167 (par -7);
2. Darius Gricius (Lietuva) – 168 (par -6);
3. Tadas Ūselis (Lietuva) – 170 (par -4).

Jaunimo iki 16 metų divizionas

1. Linas Strelkauskas (Lietuva) – 186 (par +12);
2. Ieva Navickaitė (Lietuva) – 226 (par +52).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)