Čempiono titulą ginantis Šiaulių „Vairo-Kalvio“ klubas naujame, tik regbiui skirtame „SM Klevo“ stadione, 46:5 (29:5) nugalėjo Kekavos „RC Miesnieki“ (Latvija) ekipą.

45-ąjį jubiliejų švenčiantis „Vairo-Kalvio“ klubas savo pranašumą įrodinėjo nuo pat rungtynių pradžios. Rezultatas ir žaidimas parodo, kad „Vairas-Kalvis“ šiemet rimtai nusiteikęs apginti titulą.

Nugalėtojams po 10 taškų pelnė Mantautas Vilimavičius ir Mantas Kazlauskas, 9 – Donatas Vilimavičius, po 5 – Gediminas Marcišauskas, Kęstutis Marcišauskas ir Mindaugas Misevičius, 2 – Deividas Peskovas.

Vienintelius taškus svečiams pelnė Elmars Sefanovskis.

Geriausiais rungtynių žaidėjais pripažinti M. Vilimavičius bei E. Sefanovskis.

„Vairo-Kalvio“ jubiliejus buvo minimas visą savaitgalį. Šiauliuose vyko vaikų ir jaunučių regbio turnyras, vėliau draugiškame mače žaidė visų kartų „Vairo“ žvaigždžių komanda su dublerių „Vairo-Citmos“ ekipa, o sekmadienio vakarą vainikavo grupės „Vairas“ koncertas.

Atkaklus ir kietas regbio mūšis vyko S. Dariaus ir S. Girėno stadione Kaune. Tai buvo paskutinės regbio rungtynės prieš stadiono rekonstrukciją.

Praėjusių metų vicečempionai „Žalgirio“ regbininkai įrodė, kad pernykštis pasiekimas nebuvo atsitiktinumas ir namuose 15:0 (0:0) įveikė 2015 ir 2016 metų „Top“ lygos čempionę „Baltrex-Šiaulių“ komandą.

Iki 50-os minutės rezultatas dar buvo lygus 0:0. Galiausiai Dainius Tamoliūnas tolimu baudos smūgiu išvedė „Žalgirį“ į priekį 3:0. Dar po kelių minučių Paulius Sugintas po gražios atakos dešiniuoju kraštu atliko žeminimą. 64-ąją min. Domantas Tautkus pasinaudojo svečių klaida prie pat įskaitinio ploto ir padidino žalgiriečių pranašumą dar 5 taškais. Realizacijos smūgį tiksliai atliko P. Sugintas.

„Vyrai žaidė kaip komanda, taip pat norėjome išnaudoti savo aikštės pranašumą ir žiūrovų palaikymą. Tai taip pat turėjo įtaką mūsų pergalei. Visgi dar turime daug galimybių tobulėti, ypač lyginant vertinant mūsų paskutines rungtynes“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris iš Pietų Afrikos (PAR) Felo Sangweni.

Antrasis „Top“ lygos turas vyks kitą savaitgalį. „Top“ lygoje debiutuos Šiaulių „Šiaulių“ ekipa, kuri namuose kausis su „Vairu-Kalviu“. Kauno „Žalgiris“ svečiuose išmėgins jėgas su „RC Miesnieki“ regbininkais.

Baltijos regbio „Top“ lyga, "Žalgiris“ - "Baltrex-Šiauliai“ (Arvydo Kasperavičiaus nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)