Itin agresyviai „amžiaus dvikova“ pakrikštytą kovą pradėjęs C. McGregoras „apdovanojo“ amerikietį keliais itin tiksliais smūgiais. Visgi Floydas nepanikavo ir savo šypsena ringe akivaizdžiai rodė – viskas kontroliuojama.

Akistatai persiritus į antrąją dalį, airiui ėmė trūkti kvapo, o tuo pasinaudojusi JAV bokso žvaigždė perėmė iniciatyvą – dešimtame raunde paleido smūgių krušą, po kurios teisėjui nebeliko nieko kito, kaip tik nutraukti kovą ir pergalę techniniu nokautu skirti amerikiečiui.

„Jis tvirtas kovotojas ir mes gerbėjams suteikėme tai, ką jie norėjo pamatyti – po kovos su Manny Pacquiao aš jiems buvau skolingas, – ringe mintimis dalijosi čempionas. – McGregoras buvo kur kas geresnis nei aš tikėjausi. Jis tvirtas kovotojas, bet aš buvau geresnis.

Mūsų kovos planas buvo neskubėti, leisti jam atlikti daug energijos reikalaujančius smūgius ir jį pribaigti pabaigoje. MMA ringe jie iš visų jėgų kovoja 25 minutes, todėl joms prabėgus Conoras ima mažinti apsukas. Aš jums garantavau, kad jo per arti neprisileisiu. Juk bokso reputacijai grėsė pavojus.“

Tuo metu Floydui 110 smūgių atlikęs C. McGregoras, nors ir nebuvo nusiminęs dėl pralaimėjimo, tačiau prisipažino, kad varžovo pranašumą pripažinti norėjo kiek kitaip.

„Pirmuose raunduose puikiai laikiausi, bet jis prisitaikė. Floydas yra ramus – ne toks greitas ir galingas, bet labai ramus: jis provokavo mane smūgiuoti. Bet manau, kad buvo paskubėta su kovos nutraukimu. Aš būčiau norėjęs kristi ant žemės – teisėjas turėjo leisti man tęsti kovą.

Buvau smaugiamas tiesioginiame televizijos eteryje, bet sugrįždavau į kovą, todėl norėjau, kad leistų ją tęsti ir dabar. Manau, kad kova buvo apylygė, tik jaučiau nuovargį. Teisėjas turėjo leisti tęsti kovą, turėjo leisti Floydui mane nokautuoti“, – kalbėjo kovotojas iš Airijos.

Las Vegaso „T-Mobile“ arenoje vykusioje kovoje, kurią stebėjo 20 tūkst. žiūrovų, triumfavęs F. Mayweatheris iškovojo 50-ąją karjeros pergalę iš tiek pat galimų (27-tas nokautas). Nuo 1996-ųjų nė karto taip ir nepralaimėjęs JAV atstovas šiuo pasiekimu tapo absoliučiu pasaulio rekordininku, aplenkęs legendinį Rocky Marcianą.

„Tai buvo mano paskutinė kova, be jokios abejonės. Jai pasirinkau tinkamą šokių partnerį. Conorai McGregorai, tu esi tikras čempionas“, – varžovui pagarbą atidavė Floydas.

Verta pažymėti, kad į ringą vienas geriausių visų laikų planetos boksininkų sugrįžo po dvejų metų pertraukos – paskutinį sykį jis oficialioje kovoje dalyvavo dar 2015-aisiais.

Tuo metu MMA žvaigždei ir UFC veidui C. McGregorui tai buvo debiutas profesionalų bokso ringe.

„Niekas nesiima tokios rizikos, todėl pralaimėjimą priimsiu kaip smūgį į smakrą – man tai eilinė diena“, – vyriškumą demonstravo sportininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)