Kai kurie LGBT bendruomenės atstovai įstatymą vadina diskriminaciniu. „Miami Herald“ atkreipia dėmesį, jog gubernatorius įstatymą pasirašė birželio 1-ąją, pirmą LGBT mėnesio dieną. „Galbūt tai tik didelis, nelemtas sutapimas“, – rašo miamiherald.com.

Leidinys šį įstatymą vadina labiausiai prieš LGBT bendruomenę nukreiptu teisės aktu Floridos istorijoje.

„Aš, kaip dviejų dukrų tėvas, noriu, kad mergaitės ir kiekviena mergina Floridoje varžytųsi sąžiningomis aplinkybėmis“, – įstatymo pasirašymo dieną vienoje krikščioniškoje akademijoje kalbėjo gubernatorius.

„Moterys dešimtmečius kovojo dėl lygių galimybių lengvojoje atletikoje. Mes turime užkirsti kelią nesąžiningai konkurencijai, kuri įsigali kitose valstijose. Tai – sveikas protas. Mes vadovausimės biologija, o ne ideologija“, – pasirašydamas įstatymą kalbėjo R. DeSantis.

Remiantis įstatymu moterys ir mergaitės turi sportuoti komandose, į kurias patenka pagal lytį, kuri įrašyta jų gimimo liudijime. Nėra aišku, ar savo gimimo dokumentus užsirašydamos į sporto komandas turės parodyti visos mergaitės.

Įstatymas pavadintas „Sąžiningumo moterų sporte įstatymu“ ir nedraudžia lytį pakeitusioms moterims varžytis su berniukais arba vyrais.

Pagal įstatymą translyčiai asmenys su moteriškosios lyties sportininkėms negalės varžytis visose Floridos mokyklose, koledžuose ir universitetuose.

Gubernatoriaus pranešime spaudai pažymima, kad „daugybėje apklausų nustatyta, jog daugiau nei 60 proc. amerikiečių pasisako už tai, kad moterų sporte negali varžytis translyčiai asmenys“.

Įstatymą palaikanti pusė teigia, kad vyriškosios lyties gimę asmenys pakeitę savo lytį moterų sporte įgyja nesąžiningą pranašumą.

LGBT bedruomenės atstovai mano, jog uždrausti tokiems asmenims sportuoti yra diskriminacija.

Žurnalistų politikas buvo paklaustas, ar įstatymo pasirašymo data yra tam tikra atskira žinutė LGBT bendruomenei, politikas tvirtino, jog „tai neturi jokios papildomos žinios niekam, išskyrus tai, kad taip apsaugomas sąžiningas moterų sportas“.

Anot „Miami Herald“, nuo 2015 m. tik 11 translyčių jaunuolių prisijungė prie Floridos aukštųjų mokyklų atletikos asociacijos. Iš 11-os studentų tik du asmenys varžėsi moterų gretose, žinoma tai, kad vienas asmuo – žaidė boulingą.

„Tai reiškia, kad įstatymų leidėjai priėmė įstatymą, kuris per šešerius metus būtų aktualus dviem sportininkams.

„Miami Herald“ daro prielaidą, jog R. DeSantis tikslas – ne išspręsti problemą, o gauti papildomo dėmesio prieš artėjančius 2024 m. JAV prezidento rinkimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)