37-ajame Florencijos maratone D. Lobačevskė 42 km 195 m distanciją įveikė per 2 val. 36 min. 18 sek. Ją aplenkė šešios bėgikės iš Afrikos, o nugalėjo etiopė Maru Tsehay Alemu (2:27:17).

„Aš puikiai suprantu, kad tai – ne mano rezultatas, nors ir šiandienos rezultatą turiu gerbti ir priimti. Kai šis sezonas buvo labai kitoks, du pirmus maratonus nebaigiau, nes bandžiau vykdyti Tokijo olimpinį normatyvą, ėjau visur va bank – arba viskas, arba nieko. Tai šis maratonas man jau buvo tikrai didžiulis iššūkis, – savo Facebook“ paskyroje rašė bėgikė. – Dabar galiu tik labiau patvirtinti, kad maratonas yra smegenų ir raumenų susikalbėjimas. Bus stiprūs raumenys ir gerai pasiruošus, bet jeigu nesusidraugausi su smegenimis, nebus gero rezultato“.

Anot jo, per visą karjerą nebuvo maratono, kurio ji nebūtų pabaigusi, tačiau šįmet taip išėjo, kad teko „nusiimti“ net du kartus.

„Vis dėlto pasąmonė yra toks stiprus dalykas ir veikia net stipriausius. Bėgant man buvo kilusi mintis nusiimti, o kaip gi ne, kai ateina kažkoks sunkumas, ta mintis neduoda ramybės, tuo labiau šių metų sezonas nepridavė daug pasitikėjimo, bet šiandien aš nugalėjau, nugalėjau save. Ir po šių varžybų dar kartą įsitikinu, kad vis dėlto aš esu tikra maratonininkė. Visiems tik galiu patarti iš savo patirties, stenkitės užbaigti, ką pradedat, iki galo“, – teigė D. Lobačevskė.

Šeštadienį Khobaro (Saudo Arabija) pusmaratonyje kita Lietuvos ilgų nuotolių bėgikė Vaida Žūsinaitė-Nekriošienė finišavo septinta (1:22:44). Nugalėjo Kenijos bėgikė Gloria Kite (1:12:42).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją