22-ejų gimnastė, kuri yra Rio de Žaneiro 4 olimpinių aukso medalių laimėtoja, iš viso surinko 118,5 balo, o antrą vietą užėmusi 16-metė Sunisa Lee gavo 113,5 balų.

Ji pakartojo Clara Schroth Lomady pasiekimą, kuri 1952-aisiais taip pat iškovojo 6-ąjį universalų JAV čempionato titulą. Tačiau ne titulų skaičiai privertė gimnastikos gerbėjus žavėsis šia atlete JAV čempionate.

Vos 142 cm ūgio S. Biles tapo pirmąja gimnaste pasaulyje, kuriai atliekant laisvuosius pratimus pavyko atlikti trigubą suktuką su dvigubu apsisukimu per galvą.

Be to, S. Biles pratimuose ant buomo tapo pirmąja gimnaste istorijoje, kuriai pavyko atlikti dvigubą suktuktą.


Olimpinė čempionė 2017 metais praleido JAV gimnastikos čempionatą, bet dabar laimėjo savo 6-ąjį titulą per paskutinius septynerius metus.

2013-aisiais sportinę karjerą pradėjusi gimnastė iškovojo 20-ją pergalę iš eilės skaičiuojant įvairaus rango turnyrus.

S. Biles Rio de Žaneire triumfavo komandinėse ir asmeninėse daugiakovės varžybose bei atraminio šuolio rungtyje ir tenkinosi bronza pratimuose ant buomo, ji liko arti to, kad taptų pirmąja gimnaste, vienose žaidynėse laimėjusia penkis aukso medalius.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)