– Jūs tik antri metai prie FISU vairo. Kokius pokyčius pavyko padaryti stiprinant studentų sporto judėjimą pasaulyje?

– Visame pasaulyje studentai yra pati galingiausia ir progresyviausia varoma jėga. Tą patį galime pasakyti ir apie studentų sportą. Tai būsimi olimpiečiai ir geriausi savo šalies ambasadoriai. Šiandien jie yra akademinio sporto atstovai studentai, o rytoj – lyderiai. FISU pradėjo tampriai bendradarbiauti su Tarptautiniu olimpiniu komitetu (TOK), UNESCO ir kitomis tarptautinėmis organizacijomis. Visų jų bendras tikslas yra studentų sporto judėjimas, pradedant universitetais, nacionalinėmis studentų sporto ir kontinentinio universitetinio sporto asociacijomis.

– Kaip pasaulio studentų sporto fone atrodo Lietuva?

– Pastarąjį dešimtmetį didžiulę pažangą padarė Lietuvos studentų sportas. Jau keliose vasaros universiadose jūsų šalies studentai yra įsitvirtinę geriausių pasaulio šalių penkioliktuke tarp daugiau kaip 170-ies valstybių. O jei dar atkreiptumėme dėmesį į pasaulio šalių gyventojų skaičių, pamatytumėme, kad Lietuva su savo 3 milijonais gyventojų atrodo išties įspūdingai tarp sporto šalių lyderių.

– Malonu girdėti Jūsų pagiriamuosius žodžius Lietuvos studentų sportui, tačiau ką turime daryti, kad ir ateityje liktume pasaulio studentų sporto elite?

– Jei pažvelgsime į studentų sporto šalių lyderių pirmą dešimtuką yra du išskirtiniai bruožai. Pirma, visose šalyse yra sporto universitetai ir, antra, didžiulė tų šalių vyriausybių parama studentų sportui.

– Tai Lietuvai norint išlikti pasaulio studentų sporto elite būtina sąlyga yra stiprus savarankiškas Lietuvos sporto universitetas?

– Be jokios abejonės. Lietuvai siekiant ir toliau būti pasaulio studentų sporto elite, būtina turėti savarankišką, šiuolaikiškai stiprų universitetą ir deramą vyriausybės paramą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją