Geriausia moterį įgula paskelbta Lenkijos porinė dvivietė, kurią irklavo Magdalena Fularczyk-Kozlowska ir Natalia Madaj. Jos olimpinėse žaidynėse laimėjo varžybas, kuriose bronzos apdovanojimus pelnė Donata Karalienė (buv. Vištartaitė) ir Milda Valčiukaitė.

Geriausia vyrų įgula išrinkti kroatai Martinas ir Valentas Sinkovičiai, kurie porinių dviviečių olimpinėse varžybose sulaukė labai rimto Sauliaus Ritterio ir Mindaugo Griškonio iššūkio, tačiau paskutinėje distancijos dalyje vis dėlto įrodė esą pranašesni už lietuvius.

Geriausia parairklavimo įgula išrinkta vienvietę irkluotojanti britė Rachel Morris. Buvusi dviratininkė į irklavimą atėjo vos prieš trejus metus ir tapo parolimpinių žaidynių čempione.

Metų trenerio titulas šiemet atiteko Rogeriui Barrow iš PAR, o specialaus įvertinimo už viso gyvenimo indėlį į irklavimo sportą sulaukė rumunų kilmės Australijos specialistas Reinholdas Batschi.

Laureatai bus oficialiai pagerbti sausio mėnesį Vankuveryje (Kanada) per pasaulinę trenerių konferenciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją