Vandens sportas – tai ne tik varžybos, pergalės ir pralaimėjimai, bet ir sveikatingumas, todėl jau nuo pat ryto poilsiautojai rinkosi į Palangos baseiną, kur sudalyvavo masinėje Aqua treniruotėje.

Jos dalyviai stengėsi sąžiningai atkartoti visus vandens aerobikos instruktorės rodomus judesius ir įsitikino, kad vanduo – puiki terpė atlikti fizinius pratimus ir stiprinti raumenis. Rytinė mankšta tapo puikiu startu geros dienos pradžiai.

Vidurdienio saulėje besideginantys žmonės prie Palangos gelbėjimo stoties stebėjo nerimą keliantį vaizdą – gelbėtojai iš jūros ištraukė skendusį žmogų. Laimei, tai buvo tik pratybos ir būrys smalsuolių galėjo lengviau atsikvėpti. Gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas jiems pademonstravo esminius žingsnius, kurių būtina imtis, norint išsaugoti žmogaus gyvybę. Jis taip pat papasakojo apie dažniausias poilsiautojų daromas klaidas ir atsakė į susirinkusiųjų užduotus klausimus.

Vėliau šventės dalyviai rinkosi į Kultūros pievą „I Love Palanga“, kur visi nekantriai laukė pasaulio plaukimo čempionato tiesioginės transliacijos. Atėjusieji anksčiau turėjo progą sudalyvauti plaukimo viktorinoje ir prisiminti skambiausias Lietuvos plaukimo rinktinės narių pergales. Transliaciją kartu su visais stebėję buvę olimpiečiai, plaukikai Paulius Viktoravičius ir Saulius Binevičius su susirinkusiais dalijosi ir savo prisiminimais bei įžvalgomis.

Čia taip pat buvo surengtas ir čempionato totalizatorius. Tiesa, jokios prognozės nenumatė to, kas įvyko lietuviams tądien svarbiausiame – vyrų 200 m laisvu stiliumi finale.

Trečiu rezultatu į jį patekęs Danas Rapšys turėjo visus šansus pirmą kartą karjeroje tapti pasaulio čempionu olimpiniame baseine. Auksinį Dano finišą palydėjusios audringos žiūrovų ovacijos ir palaikymo šūksniai sukūrė ypatingą atmosferą. Deja, bet pergale pasidžiaugėme neilgai – lietuvio rezultatas buvo anuliuotas dėl neleistino judesio prieš startą. Nepaisant to, didžiajame ekrane transliaciją stebėjusieji žiūrovai reiškė palaikymą mūsų sportininkui ir negailėjo pagiriamų žodžių.

Vakare Aquatics diena vėl sugrįžo ten, kur ir prasidėjo – į Palangos baseiną. Čia vyko netradicinės plaukimo varžybos-iššūkis, kuriame kiekvienas, nepriklausomai nuo savo amžiaus, lyties ar sportinio pasirengimo galėjo pajusti tikrą varžybų dvasią.

Iššūkį priėmusieji turėjo vienodą laiko limitą – vyrų 200 m l. stiliumi pasaulio rekordą (1 min. 42 sek.), per kurį jiems reikėjo įveikti kuo daugiau metrų baseine. Visi čia plaukę varžybų dalyviai vėliau gavo atminimo padėkas, kuriose galėjo pamatyti, kiek gi metrų jiems šiuo metu trūksta ne tik iki pasaulio rekordo, bet ir Lietuvos suaugusiųjų bei skirtingų amžiaus grupių rekordų.

Pasaulinė Aquatics diena – tarptautinės vandens sporto šakų federacijos (FINA) iniciatyva, skirta padrąsinti ir paskatinti žmones iš viso pasaulio kuo daugiau judėti vandenyje – baseinuose, upėse, ežeruose ar atvirose jūrose ir didinti sąmoningumą apie mokėjimo plaukti būtinybę.

Šiemet prie šios gražios akcijos prisijungė net 52 pasaulio šalių vandens sporto asociacijos, tarp jų ir Lietuvos plaukimo federacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją