Pirmose 13-tojo turo rungtynėse Šiauliuose namų ekipa nesugebėjo pasipriešinti šalies čempionams, „Dragūno“ rankininkams. Jau po pirmojo kėlinio uostamiesčio komanda susikrovė 10 taškų persvarą. Šiaulių SM „Dubysos-Gubernijos“ ekipą taip pat į neviltį varė buvęs komandos žaidėjas Gabrielius Virbauskas, kuris į buvusių komandos draugų vartus nepagailėjo taiklių metimų. Rungtynes šiauliečiai pralaimėjo rezultatu 17:36 (9:19).

Šiaulių komandoje rezultatyviausiai žaidė Saulius Bernikas, įmetęs 8 įvarčius. Dar 4 ekipai pridėjo Tautvydas Damašauskas.

„Dragūno“ ekipoje eilinį kartą rezultatyviausias buvo Igoris Kopišinskis. Ukrainietis į Šiaulių vartus įmetė 8 įvarčius. Jam puikiai talkino 7 taiklius metimus atlikęs Gabrielius Virbauskas.

Kitose 13 turo rungtynėse kiek netikėtai lengvai pergalę iškovojo Alytaus „Almeida-Stronglasas“. Dzūkai beveik dviženkle persvara Kaune nugalėjo „Granito-Gajos-Kario“ ekipą. Galutinis rungtynių rezultatas 26:17 (14:8) alytiškių naudai.

Nugalėtojams 9 įvarčius pelnė Gintautas Adamkevičius. Dar 4 taikliais metimais prie pergalės prisidėjo Žygimantas Micevičius.

Kauno „Granito“ komandoje pritrūko lyderių. Daugiausia įvarčių pelnė Paulius Orlovskis, kurio sąskaitoje 4 taiklūs metimai. Modestas Štarolis ekipai pridėjo 3 įvarčius.

Po rungtynių „Granito“ treneris Albertas Mazeliauskas buvo nusivylęs pralaimėjimu. Treneris gyrė varžovus ir pripažino savo ekipos silpnybes.

„Nugalėjo patirtis. Varžovų komanda sukomplektuota pilnai ir jie žaidžia tikrai gražiai, paprastai bei profesionaliai. O mūsų situacija yra tokia, jog vyresni žaidėjai jau negali žaisti taip, kaip norėtųsi, kad žaistų, o jauni – vis dar negali žaisti, kaip galėtų. Komandoje turime daug žmonių, bet tikrų žaidėjų – mažai“, – neslėpė nusivylimo A. Mazeliauskas.

Tuo tarpu alytiškių treneris Egidijus Petkevičius buvo pakilios nuotaikos: „Kaip aš sakau, mūsų nuotaikos – kovinės. Šiandien mes pergalę pasiekėme dėl puikios vyrų gynybos. Puolimas buksavo, bet po truputį ir jis davė teigiamų vaisių. Tačiau mes vis dar pilnai neįvykdome to, ką planuojame. Visi mūsų komandos vyrai kovojo ir visų jų indėlis prisidėjo prie teigiamo rezultato. Tačiau šiandienos rezultatas tikrai neatspindi tikrojo varžovų pajėgumo. Manau, kad „Granitas“ kiek netikėtai užstrigo mūsų gynyboje, todėl ir išsiderino jų puolimas.“

Likusios 13 turo rungtynės bus žaidžiamos šį savaitgalį.

Moterų čempionate – klaipėdiečių pergalė

Trečiadienį Šiauliuosee susitiko Lietuvos moterų rankinio čempionato turnyro lentelės kaimynės, konkuruojančios dėl ketvirtosios pozicijos, tai vietos SM „Dubysa-Salve“ ir Klaipėdos „Dragūnas-Salve“ komandos. Rungtynes po įdomios kovos 31:34 (17:18) laimėjo viešnios iš pajūrio.

Šiaulių SM „Dubysa-Salve“ komandoje rezultatyviai rungtyniavo Urtė Mockevičiūtė, peniusi 11 įvarčių. Ramunė Poškutė pridėjo 9, Deimantė Pupšytė 5, Kamilė Jaraslovaitė 4, Kornelija Stankūnaitė 2 taškus.

„Dragūnas-Viesulas“ ekipoje kaip įprasta pasižymėjo Brigita Ivanauskaitė, pataikiusi net 16 kartų. Jai sėkmingai talkino: Fausta Abrutytė 9, Dovilė Mižutytė 3, Deimantė Briedytė ir Jolanta Mižutienė po 2, Skirmantė Pociūtė ir Akvilė Tolvaišaitė po 1 įvartį.

„Reikia pasakyti, kad rungtynės buvo gražios ir rungtyniavo lygiavertės varžovės. Tiesa, žaidybinę iniciatyvą savo rankose ilgiau turėjo dvikovos viešnios, uostamiesčio rankininkės, kurios nuolatos pirmavo vienu kitu įvarčiu. Beje pirmoji dvikovos pusė buvo ženkliai atkaklesnė nei antroji dalis.

Prasidėjus antram kėliniu klaipėdietės, daugiausia jų atakų lyderės Brigitos Ivanauskaitės pastangomis, susikrovė trijų įvarčių persvarą ir, šiek tiek pabangavusios, užbaigė susitikimą savo naudai rezultatu 34:31 bei persvėrė tarpusavio mačų santykį savo naudai 2:1. Ši pergalė klaipėdietėms leido kiek atitrūkti nuo SM „Dubysa-Salve“ ekipos ir visiškai priartėti prie Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ kolektyvo, esančio trečioje pozicijoje“, - po rungtynių savo mintis dėstė mačo inspektorius Feliksas Gedvilas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)