Hario Vitolinio auklėtiniai pralaimėjo minimaliu skirtumu 0:1 (0:0, 0:1, 0:0). Vienintelį įvartį pelnė Toronto „Maple Leafs“ (Kanada) klubo puolėjas Williamas Nylanderis.

Švedijos ekipa atliko gerokai daugiau metimų vartus (atitinkamai 35 ir 21), tačiau statistika atspindi ne visą vaizdą aikštėje.

Latviai, kuriuos į atkrintamąsias varžybas būtų išvedusi tik pergalė per pagrindinį laiką, trečiame kėlinyje nuolat atakavo oponentus ir sukūrė ne vieną grėsmingą momentą, vis dėlto pramušti Bostono „Bruins“ (JAV) vartininko Linuso Ullmarko taip ir nepavyko.


Toks rezultatas išsaugojo vietą ketvirtfinalyje JAV rinktinei (10 taškų), Latvija B grupėje liko penkta (8 tšk.).

Galutinė abiejų grupių rikiuotė ir ketvirtfinalių poros paaiškės po visų paskutinio turo rungtynių antradienį.

Tačiau dar išvakarėse čempionatą baigė autsaideriai – su elito divizionu atsisveikinti teks A grupėje paskutinę vietą užėmusiai Italijai bei B grupės dugne atsidūrusiai Didžiajai Britanijai. Abi komandos pelnė po 1 tašką, o lemiamus išgyvenimo mačus pralaimėjo atitinkamai Kazachstanui (2:5) ir Austrijai (3:5).

Kitais metais vietoje jų su stipriausiomis planetos ekipomis kovos iš IA diviziono pakilsiančios Slovėnija ir Vengrija.

Tuo metu IA divizione su Lietuvos rinktine konkuruos italai, britai, korėjiečiai, rumunai ir lenkai.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją