22 metų S. McLaughlin finale net 1,59 sek. aplenkė antrą vietą užėmusią olandę Femkę Bol (52,27 sek.). Pagrindinė nugalėtojos varžovė amerikietė Dalilah Muhammad finišavo trečioje pozicijoje.

2016 m. olimpinė ir 2019 m. pasaulio čempionė distancijoje užtruko 53,13 sek. Prieš septynerius metus tokio rezultato būtų užtekę auksui, bet super modernių bėgimo batelių ir takelių eroje pirmą vietą garantuoja tik naujas pasaulio rekordas.

Prieš trejus metus Dohoje (Kataras) vykusiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate D. Muhammad finale distanciją įveikė per 52,16 sek. ir pagerino sau pačiai priklausiusį planetos rekordą (52,20 sek.). Tąsyk S. McLaughlin finišavo antra, nuo nugalėtojo atsilikusi 0,07 sek. dalimi.

Tačiau nuo 2021 m. birželio visose svarbiausiose moterų 400 m barjerinio bėgimo varžybose triumfavo tik S. McLaughlin. Negana to, ji per paskutinius 13 mėnesių net keturis kartus gerino moterų 400 m barjerinio bėgimo pasaulio rekordą.

Naujosios pasaulio čempionės teigimu, tai dar tikrai ne pabaiga. „Aišku, rezultatas neįtikėtinas, bet aš manau, kad mano treneris turės pastabų. Tiesa, iš pradžių reikia peržiūrėti bėgimo įrašą. Neabejoju, kad galiu bėgti dar greičiau, nes visada yra kur tobulėti. Manau, kad tai dar nėra galutinė riba, ypač šioje rungtyje mes galime ją pastūmėti gerokai toliau“, – teigė prieš metus Tokijo olimpinėse žaidynėse du aukso medalius iškovojusi amerikietė.

Stulbinantis pasirodymas moterų 400 m barjerinio bėgimo finale JAV sportininkei pelnė ne tik aukso medalį, bet ir 100 tūkst. JAV dolerių vertės čekį už pagerintą pasaulio rekordą.

Įdomu, kad S. McLaughlin rezultatas moterų 400 m barjerinio bėgimo finale buvo tik 1,57 sek. prastesnis už moterų 400 m bėgimo finale auksą iškovojusios Bahamų bėgikės Shauanae Miller-Uibo pasiekimą. Pastaroji distanciją be kliūčių nubėgo per 49,11 sek.).


Antroje vietoje finišavo Dominikos Respublikos bėgikė Marileidy Paulino (49,60 sek.), o bronzą pelnė Barbadoso atstovė Sada Williams (49,75 sek.).

JAV medalių kraitį papildė 400 m vyrų bėgimo finale distanciją per 44,29 sek. nubėgęs ir pirmą vietą užėmęs amerikietis Michealas Normanas.


Antrą vietą užėmė Grenados bėgikas Kirani Jamesas (44,48 sek.), o bronza atiteko britui Matthew Hudsonui-Smithui (44,66 sek.).

Bendroje medalių įskaitoje pirmaujanti JAV lengvaatlečių komanda jau turi 26 medalius (9 aukso,7 sidabro, 10 bronzos). Antroje vietoje su 8 medaliais yra Etiopija, trečioje – 6 medalius surinkusi Jamaika. 22 vietą bendroje medalinų įskaitoje užimančios Lietuvos sąskaitoje yra 2 medaliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją