Velsas – Anglija 16:21 (13:8)

Dviejų „Šešių nacijų“ lyderių akistatą stebėję žiūrovai tikrai neliko nusivylę. Sausakimšame Kardifo (Velsas) stadione šeimininkai ilgą laiką pirmavo prieš Anglijos rinktinę ir pastaroji paskutinėmis minutėmis išplėšė pergalę 21:16 (8:13) ir pratęsė pergalių seriją „Šešių nacijų“ turnyre.

Velso žaidėjas LIamas Williams pirmame kėlinyje atliko žeminimą, o Velso žvaigždė Leighas Halfpenny'is taikliais spyriais pridėjo dar 11 taškų ir šeimininkai buvo priartėję prie įspūdingos pergalės.

Tačiau anglas Owenas Farrellas baudos smūgiais leido svečiams neatsilikti. Likus penkias minutes Velsas dar pirmavo 16:14, tačiau tuomet Anglijos regbininkas Elliotas Daly įsibėgėjo aikštės krašte taip, kad jo nesugebėjo sugauti varžovai. Jis prispaudė kamuolį įskaitinio ploto kampe, o fantastišką realizacijos smūgį atlikęs O. Farrellas užfiksavo galutinį rungtynių rezultatą.

Anglams liko trejos rungtynės, tarp jų dvi namuose su italais ir škotais, todėl jie turi realias galimybes pakartoti praėjusių metų sėkmę ir laimėti „Grand Slam“ titulą (laimėtos visos 5 rungtynės).

„Visada galvojau, kad mes turėtume laimėti rungtynės, nepaisant to, kad per pirmąsias 20 min. nedaug kontroliavome kamuolį. Tai buvo tikra kova ir žaidėjai patikėjo, kad jie gali būti stipriausiais pasaulyje. Tai buvo nuostabi atmosfera. Velsas žaidė puikiai, o gynyba buvo labai gerai, bet mes turėjome pakeisti penkis startinės sudėties žaidėjus ir parodėme, kad mūsų suolelis yra ilgas. Dabar turėsime vėl treniruotis iš ruoštis kitoms rungtynėms“, – po mačo sakė Anglijos rinktinės treneris Eddie Jonesas.

Italija – Airija 10:63 (10:28)

Po netikėto pralaimėjimo škotams pirmajame ture, vieni „Šešių nacijų“ favoritų airiai savo pyktį išliejo Italijos sostinėje Romoje. Airiai atliko net devynis žeminimus ir 53 taškų skirtumu sutriuškino savo varžovus bei pelnė papildomą tašką už daugiau nei tris žeminimus.

Visu gražumu šiose rungtynėse sublizgėjo airiai C. J. Standeris ir Craigas Gilroy'us, atlikę net po tris žeminimus. Jau 35-ią minutę C. J. Standeris ir dar vienas airis Keitas Earlsas po du kartus prispaudė kamuolį italų įskaitiniame plote.

Italijos rinktinė pirmoje mačo pusėje pelnė 5 taškus už varžovų pražangą, bet didžiąją laiko dalį turėjo gintis. 46-ą min. Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) gimęs C. J. Standeris atliko trečiąjį žeminimą, vėliau tą pakartojo ir C. Gilroy'us, o dar vieną kamuolio prispaudimą varžovų įskaitiniame plote atliko po keitimo aikštėje pasirodęs Garry'is Ringrose'as.

Italams likusius 5 taškus baudos ir realizacijos smūgiais pelnė Carlo Canna.

Geriausiu mačo žaidėju pripažintas C. J. Standeris. Tai – didžiausia Airijos rinktinė pergalę „Šešių nacijų“ turnyre. 2000 metais airiai italus buvo nugalėję 60:13.

„Mes pademonstravome, kad galime gerai pradėti rungtynes, kas suteikia komforto mačo eigoje. Turėjome keletą naujokų tokio lygio turnyre, todėl jiems tai buvo gera galimybių pajusti tokių rungtynių atmosferą“, – sakė Airijos rinktinės treneris Joe Schmidtas.

Sekmadienį 17 val. žais Prancūzija ir Škotija. Rungtynes tiesiogiai transliuos „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją