Abi komandos šiose rungtynėse demonstravo pavyzdingą gynybą ir nei vienai ekipai taip ir nepavyko atlikti nei vieno žeminimo. Dėl to, viską lėmė baudos smūgiai, kurių daugiau turėjo Australijos regbininkai.

Tikrus stebuklus australai išdarinėjo antrajame kėlinyje. Nors Velso rinktinė buvo smarkiai nukraujavusi dėl traumų pirmuosiuose mačuose, antrajame kėlinyje jie turėjo puikią progą išsivežti į priekį. Per tris minutes net du Australijos regbininkai buvo nubausti geltonomis kortelėmis – tai reiškė, kad Velsas 7 minutes žaidė turėdamas dviejų žaidėjų persvarą. Bet fantastišką gynybą prie pat įskaitinio ploto pademonstravę australai atsilaikė, o vėliau dar vienu baudos smūgiu įtvirtino pergalę ir užėmė pirmąją vietą grupėje.

Visus 15 taškų australams pelnė Bernardas Foley, o Velso gretose dviem taikliais smūgiais pasižymėjo Danas Biggaras.

Tai buvo 11-oji iš eilės australų pergalė prieš Velsą. Paskutinį kartą valai australus nugalėjo 2008 metais.


Viltis patekti į ketvirtfinalį jau anksčiau praradę šeimininkai anglai sausakimšame „Manchester City“ stadione 60:3 (21:3) nepasigailėjo autsaiderio Urugvajaus.

Anglijos regbininkai pasistengė atsidėkoti savo sirgaliams ir paskutinėse rungtynėse pademonstravo galingą ir gražų žaidimą, atlikdami net 10 žeminimų.

Po tris kartus kamuolį įskaitiniame plote prispaudė anglų 37-erių metų veteranas Nickas Easteris bei Jackas Nowellas.

Užėmę trečiąją vietą grupėje, anglai pelnė teisę dalyvauti 2019 metų pasaulio čempionate, bet tai menka paguoda komandai, kuri prieš pirmenybes svajojo savų žiūrovų akivaizdoje kovoti dėl aukso. Anglija yra pirmoji komanda, kurie namuose vykstančiame pasaulio čempionate nepateko į ketvirtfinalį.


Ketvirtfinalyje australai žais su škotais, o Velsas – su Pietų Afrikos Respublika.

Galutinė A grupės turnyro lentelė:

1. Australija 17 tšk.
2. Velsas 13
3. Anglija 11
4. Fidžis 5
5. Urugvajus 0.

Dar vienas regbio trileris įvyko B grupėje. Labi svarbiose rungtynėse Škotija 36:33 (23:26) išplėšė pergalę prieš Samoa komandą ir pateko į ketvirtfinalį.

Rezultatyviose ir lygiose rungtynėse nugalėtojas sprendėsi mačo pabaigoje. Škotijos rinktinės kapitonas Greigas Laidlaw likus žaisti 7 minutes pelnė žeminimą ir leido škotams įgyti 10 taškų pranašumą 36:26. Nors Samoa žaidėjas Moto Matu dar spėjo surengti rezultatyvią ataką, škotai atsilaikė likusias minutes ir šventė pergalę.

Tai buvo antrosios rungtynės pagal rezultatyvumą šiame čempione. Rezultatyvesnis mačas buvo tik tarp Naujosios Zelandijos ir Namibijos (58:14). Škotų žvaigždė G. Laidlaw šiose rungtynėse pelnė 26 taškus ir tapo daugiau taškų per pasaulio čempionato rungtynes pelniusiu Škotijos regbininku.

Škotijos pergalė palaidojo viltis į ketvirtfinalį patekti šių metų sensacijai – Japonijos komandai, kuriai dar liko akistata su JAV rinktinė.

B grupės lentelė:

1. PAR 16 tšk.
2. Škotija 14
3. Japonija 8
4. Samoa 6
5. JAV 0.

Sekmadienį ketveriomis rungtis baigsis pasaulio čempionato grupių etapas. Labiausiai intriguojantis mačas bus tarp dėl pirmosios vietos D grupėje kovojančių Prancūzijos ir Airijos komandų (18.45 val.). 14 val. C grupėje žais Argentina – Namibija, 16.30 val. D grupėje susitiks Italija – Rumunija, 22 val. vyks JAV ir Japonijos akistata.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją