2019-ųjų metų pasaulio ir Europos sportinių šokių čempionai, daugkartiniai Lietuvos čempionai, pasaulio reitingo lyderiai Evaldas ir Ieva Sodeikos tapo auksinėmis Lietuvos sporto žvaigždėmis.

Pasibaigus žmonių balsavimui, šokėjai buvo pirmieji ir čia – pagal žmonių vertinimus jie tapo Lietuvos sportininkų šimtuko lyderiais. Visuomenės nuomonei pritarė ir kompetentinga komisija, kurią sudarė sportu įvairiose organizacijose besirūpinantys žmonės, žurnalistai ir žymūs mūsų šalies atletai.

Evaldas ir Ieva Sodeikos / FOTO: LSŠF arcyvo

Trečiadienio vakarą pakalbinta ir namuose Kaune karantino dienas leidžianti Ieva Sodeikienė sakė, kad žmonių įvertinimas be galo malonus: „Palaikantys žmonės visada yra vienas didžiausių mūsų įkvėpimo šaltinių. Sužinoti, kad mes – sportinių šokių atstovai – esame tie, už kuriuos balsavo daugiausiai žmonių, buvo kažkas neįtikėtino.

Esame labai labai dėkingi visiems už mus balsavusiems.“ I. Sodeikienė prasitarė, kad šią smagią žinią šokėjai atšventė neįprastai: „Pasiėmėme kilimėlius ir padarėme dar vieną neplanuotą savo pratimų seriją tą dieną.“

Be E. ir I. Sodeikų į auksinį Lietuvos sportininkų dešimtuką taip pat pateko Viktorija Andrulytė (buriavimas), Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė (šiuolaikinė penkiakovė), Mindaugas Griškonis (irklavimas), Simona Krupeckaitė (dviračių sportas, trekas), Edis Matusevičius (lengvoji atletika, ieties metimas), Danas Rapšys (plaukimas), Domantas Sabonis (krepšinis), Robertas Tvorogalas (gimnastika), Henrikas Žustautas (baidarių ir kanojų irklavimas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)