T52 klasės 1500 vežimėlių lenktynėse startavęs K. Skučas ilgą laiką buvo varžybų lyderis, bet už lietuvio nugaros važiavęs austras Austrijos Thomasas Gerierspichleris, likus mažiau nei ratui, spurtavo ir finišo tiesiąją kirto pirmas – 4 min. 18.14 sek. K. Skučas atsiliko mažiau nei sekunde – 4 min. 17.12 sek. Trečia vieta atiteko šveicarui Fabianui Blumui – 4 min. 19.41 sek.

„Labai įdomios lenktynės buvo. Esu patenkintas, kad aš neperskubėjau, laikiau pakankamai gerą greitį, važiavau priekyje praktiškai visą laiką ir žinojau, kad viskas spręsis finiše. Kaip aš ir numačiau, kad bus taktinė kova. Austras labai pajėgus, bet jis dažniausiai sėdi už nugaros, o tam reikia gerokai mažiau pastangų. Jie taupėsi finišui. Smagu, kad finišavau gana neblogai“, – sakė K. Skučas.

Paklaustas, ar nevertėjo pabandyti leisti austrui pirmauti ir mėginti spustelti varžovą distancijos pabaigoje, kaunietis pripažino nenorėjęs per daug rizikuoti.

„Man visada tokių minčių yra, bet taip išsimuši iš ritmo. Pasiimu savo tempą, žinau, ką galiu daryti, koreguoju tą tempą ir visada žiūriu, kas ten bėgs į priekį. Iš tikro tai bandžiau šiek tiek keisti taktiką ir išeiti į antrą taką, kad jie gautų nors šiek tiek to vėjo, na, bet jie užnugarį turėjo gerą už mano vežimėlio užsiėmę“, – apie taktines varžytuves su oponentais pasakojo K. Skučas.

Iškovojęs sidabro medalį, K. Skučas apgynė 2018 m. Berlyne iškovotą Europos vicečempiono titulą. Tai – antras kauniečio medalis šiame čempionate, anksčiau jis pelnė bronzą važiuodamas 400 metrų.

O štai Andrius Skuja prieš trejus metus pelnytą bronzą F46 klasės rutulio stūmime Lenkijoje iškeitė į sidabrą. Šį medalį Deimanto Jusio ir Tolvydo Skaliko auklėtiniui garantavo asmeninis rekordas, pasiektas paskutiniu, šeštu bandymu – 15 metrų 1 centimetras. Šiaulietis į priekį praleido tik rusą Nikitą Prochorovą (15 m 18 cm), trečias liko vokietis Mathiasas Schulze (14 m 79 cm).

„Šį asmeninį rekordą jau labai seniai norėjau pagerinti. Kiek galima treneriams nervus tampyti. Jie man ilgą laiką sakė, kad galiu dar ne tokius atstumus stumdyti. Labai malonu. Seniai jau norėjau Vokietijos sportininką aplenkti. Ja šiandien rutulys nekrito. Paskutiniu stūmimu kažkaip man pavyko. Nežinau, iš kur atsirado tų jėgų. Technika buvo vietoje. Truktelėjau ir užteko“, – komentavo A. Skuja.

Šiauliečiui tai irgi antras medalis Bydgoščiuje. A. Skuja apgynė čempiono titulą ieties metimo rungtyje.

Lietuvos rinktinės sąskaitoje – jau šeši Europos pirmenybių medaliai. Auksą ir sidabrą pelnė A. Skuja, sidabrą ir bronzą K. Skučas, sidabrą Jonas Spudis ir bronzą Donatas Dundzys.

Šeštadienį pasibaigsiančiame Senojo žemyno čempionate dalyvauja šešiolika Lietuvos atletų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)