Pirmoji Lietuvos dviratininkė aukso medalį iškovojusiai baltarusei Alionai Amaliusik pralaimėjo 5 minutes ir 17 sekundžių, antroji - 5 minutes bei 21 sekundę.

Sidabro medalis atiteko lenkei Katarzyna Niewiadomai, o bronza tenkinosi olandė Anna van der Breggen.

„Viskas normaliai, kalnų nenuvertė, bet pasirodė pagal galimybes. Didžiausia mūsų problema - varžybų trūkumas. Jei turėtume savo komandą, kurioje suburtume stipriausias lietuves, reikalai pasikeistų. Bet tam reikia turėti lėšų“, - teigė Lietuvos moterų plento rinktinės treneris Valerijus Konovalovas.

Lietuvės neslėpė - buvo itin sunku kovoti su karščiu. „Man nieko tokio, kai būna karšta. Tačiau čia karštis buvo verčiantis iš kojų. Ypač sunku buvo minant į kalną, kai net menkiausią vėją užstodavo šalia trasos esanti siena. Toks jausmas, kaip įėjus į pirtį“, - sakė A. Trebaitė, jau kitą savaitgalį Ignalinoje ginsianti Lietuvos asmeninių ir grupinių lenktynių čempionės titulą.

Sekmadienį A. Trebaitė ir D. Tušlaitė vėl keliaus iš sportininkų kaimelio į Baku centrą - čia nuo 10 val. vietos laiku 216 km grupinėse lenktynėse pedalus mins Ignatas Konovalovas, Evaldas Šiškevičius ir Žydrūnas Savickas.

Lietuvos dviratininkams entuziastingai padeda žaidynių savanoriai. Apmokyti trenerio Mariaus Bernatonio du vaikinai ir dvi merginos mūsų dviratininkėms lenktynių metu padavinėjo gėrimus. „Jos labai malonios ir mandagios“, - mūsų sportininkes apibūdino savanorės. Sekmadienį savanoriai talkins ir vyrų lenktynėse.

Rezultatai:

1. Aliona Amialiusik (Baltarusija) 3 val. 20 min. 36 sek.
2. Katarzyna Niewiadoma Lenkija)
3. Anna van der Breggen (Olandija) tas pats laikas
4. Ellen van Dijk (Olandija) atsiliko 18 sek.
5. Rossella Ratto (Italija) 2:01
6. Valentina Scandolara (Italija) 3:41
7. Annemiek van Vleuten (Olandija) 3:41
8. Tatjana Antošina (Rusija) 3:42
9. Eugenia Bujak (Lenkija) 5:17
10.Žanna Solovej (Ukraina) 5:17
...
25.Daiva Tušlaitė (Lietuva) 5:17
...
29.Aušrinė Trebaitė (Lietuva) 5:21
...
51.Kaat Hannes (Begija) 13:33

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją