Pirmadienį, jis išsikovojo vietą 200 metrų plaukimo finale. H. Žustauto, kaip ir kitų lietuvių pasirodymus istorinėse žaidynėse galima stebėti TV6 kanalu arba internete – tv3.lt ir TV3 Play.

„Tikiuosi, kad antradienį susikaupsiu ir nepadarysiu šios klaidos. Mūsų sporto šakoje taip pat yra svarbu nedaryti jokių pašalinių judesių ir irkluoti 110 procentų jėgų!“, – sakė birželio 16 d. finale startuosiantis sportininkas.

„Atrankos plaukime negalėjau irkluoti visa jėga, nes vanduo labai bangavo, kelis kartus susimėčiau. Iš dalies gerai, kad iškart nepatekau į finalą, nes kol kas tikrai negaliu irkluoti taip, kaip iš tiesų galėčiau. Vis kažko trūksta“, – svarstė sportininkas.

Paklaustas, ar užteks finale jėgų po ganėtinai sunkios pirmos dienos, H. Žustautas teigė, jog trumpo poilsio pakaks.

„Prieš Europos žaidynes dariau trumpą poilsį tarp treniruočių, kad organizmas priprastų. Be to, pirmadienį dar neišsikroviau visiškai, nesugebėjau atiduoti visų jėgų. Finale laukia stiprūs atletai, tačiau starte visi yra lygūs. Manau, kad visos valtys finišuos nedideliais tarpais. Man dar nėra tekę startuoti tokiame finale. Viena klaida tikrai gali nulemti viską.“

TV6 ir tv3.lt žiūrovai iki birželio 28 dienos išvydo ir išvys ne tik įspūdingas atidarymo ir uždarymo ceremonijas, bet ir daugybę varžybų, tokių, kaip plaukimas, šaudymas iš lanko, lengvoji atletika, badmintonas, boksas, baidarių ir kanojų irklavimas, dviračių sportas, fechtavimas, meninė gimnastika, dziudo, šaudymas, stalo tenisas, taekvondo, imtynės, triatlonas ir tinklinis. Taip pat laukia ir ne olimpinės rungtys – paplūdimio futbolas, krepšinis 3x3, karatė ir sambo.

Europos žaidynėse dalyvaus net 71 mūsų šalies atstovas.