Trečiadienį vyksiančiame šešioliktfinalio mače R. Paškauskienė susitiks su Prancūzijai atstovaujančia Xue Li (ITTF-52).

H. Žustautas iškovojo auksą!

Antradienį per pietus pirmuosius medalius Lietuvai žaidynėse stengėsi iškovoti baidarių ir kanojų irkluotojai – 25-erių metų Ignas Navakauskas (vienviete baidare 200 m, atrankoje – ketvirtas per 35,022 sek.) ir 20-metis Henrikas Žustautas (vienviete kanoja 200 m, pusfinalyje – antras per 38,737 sek.).

Pastarasis finale atplaukė pirmas (40,064 sek.) ir iškovojo aukso medalį! Tai – apskritai pirmas Lietuvos medalis Europos žaidynėse.

Už H. Žustauto nugaros liko ir sidabrą laimėjo keturiskart pasaulio čempionas Valentinas Demjanenka (40,142 sek.) iš Azerbaidžano, o bronzą – čekas Martinas Fuksa (40,188 sek.).

„Iš pradžių negalvojau, kad esu pirmas. Net nežinojau, ar turiu medalį. Mąsčiau esu trečias, ar ketvirtas, nes finišavome labai lygiai. Kai pakėliau akis į rezultatų lentelę ir pamačiau, kad esu pirmas, netekau žodžių. Neapsakomas jausmas,“ – įspūdžiais dalinosi kanojininkas.

Premjeras pasveikino pirmą aukso medalį Lietuvai iškovojusį H. Žustautą

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pasveikino pirmą aukso medalį Lietuvai Azerbaidžano sostinėje Baku vykstančiose Europos sporto žaidynėse iškovojusį kanojininką H. Žustautą.

„Sveikinu Jus iškovojus Lietuvai pirmą aukso medalį šiose žaidynėse. Noriu pabrėžti, jog didžiuojuosi visais Lietuvos delegacijos sportininkais bei tikiu, jog ši pergalė – tai tik pradžia. Taip pat noriu padėkoti treneriams ir visam personalui, kurie šiuo metu prisideda prie mūsų sportininkų laimėjimų ir šalies vardo garsinimo. Linkiu Lietuvos rinktinei tolesnės sėkmės žaidynėse“, – sakė premjeras A. Butkevičius.

Tuo metu galingai startavęs I. Navakauskas (35,854 sek.) tenkinosi šešta vieta.

Auksas atiteko vengrui Miklošas Dudašui (35,132 sek.), sidabras – švedui Petteriui Menningui (35,576 sek.), bronza – britui Edui McKeeveriui (35,774 sek.).

Istorinė pergalė - H. Žustautas pirmasis lietuvis, laimėjęs Europos žaidynes!!!Plačiau: http://www.sportas.lt/straipsnis/i-navakauskas-ir-h-zustautas-dalyvauja-europos-zaidyniu-finale-tiesiogine-vaizdo-transliacija-100799Posted by Sportas.lt on 2015 m. birželio 16 d.

Henrikas Žustautas

Tinklinio turnyre – sunki lietuvių pergalė

Antradienį savo kovą dėl žaidynių medalių pradėjo ir Lietuvos paplūdimio tinklinio atstovės – Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė. Jos pirmame A grupės rate po dramatiškos kovos, trukusios ilgiau nei valandą, 2:1 (21:14, 18:21, 18:16) palaužė austres Leną Marią Plesiutschnig ir Kathariną Schutzenhofer (17-as reitingas).

„Pirmame sete mums sekėsi žaisti tiksliai, gerai paduodavome kamuolį.
Antrame varžovės pastiprino kamuolio padavimą, pabandė užvaikyti Moniką, mes pradėjome daryti daug klaidų. Trečiame sete žaidimas buvo lygus, bet lemiamu metu mes tiesiog buvome tikslesnės. Per tokį karštį du setus sužaisti dar įmanoma, bet trečias jau yra tikra kankynė“, – pasakojo I. Dumbauskaitė.

Vakare mūsiškės metė iššūkį danėms Evai Bang ir Ceciliei Olsen (32-as reitingas), kurios savo pirmą mačą 0:2 (14:21, 17:21) pralaimėjo Azerbaidžano porai Vivian Danielle da Conceicao Cunhai ir Zinaidai Liubimovai. I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė laimėjo prieš danes po dviejų partijų kovos 2:0 (21:9, 21:17), šventė antrą pergalę iš tiek pat galimų ir ir jau užsitikrino vietą kitame varžybų etape.

„Negalime labai smarkiai skųstis pogrupiu, į kurį mūsiškės pakliuvo. Ir austrės, ir azerbaidžanietės yra stiprios, bet kitose grupėse yra ir dar pajėgesnių komandų. A grupėje tik danės galbūt yra silpnesnės, bet į kitą etapą patenka 3 iš 4 porų, tad tikimės ten būti“, – prognozavo Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

Trečiadienį 20.00 val. I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė paskutiniame grupės mače susitiks su šeimininkėmis – pirma pagal reitingą turnyro pora V. Danielle da Conceicao Cunha ir Z. Liubimova.

Trečiadienį savo pasirodymą Baku pradeda Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis. Lietuviai (32-as reitingas) 11 val. susitiks su šeimininkais Bernardo Wermelingeriu Romano ir Leonidu Gritsai (1 reitingas), o ketvirtadienį 16 val. žais su italais Alexu Ranghieri bei Enrico Rossi (16 reitingas).

T. Tamašauskas bokso ringe pralaimėjo varžovui iš Rusijos

25-erių metų Tadas Tamašauskas pirmas iš Lietuvos boksininkų pradėjo kovas Europos žaidynėse. Svorio kategorijos iki 91 kg burtai lėmė lietuviui galingą varžovą – 23-ejų metų Rusijos atletą Sadamą Magomedovą.

„Kietas riešutėlis pasitaikė. Burtai tikrai nenusisekė. Bet, kad ir kokie jie būtų, reikia eiti ir kovoti“, - jau po šešioliktfinalio prisipažino T. Tamašauskas.

Lietuvos boksininkas ėjo, kovojo, keitėsi su rusu galingais smūgiais. Tačiau po kovos teisėjas į viršų kėlė S. Magomedovo ranką.

„Tikėjausi, kad įvyks stebuklas ir teisėjas pakels mano ranką. Nes kova buvo lygi. Buvau gerai pasiruošęs, stengiausi“, - prisipažino vilnietis. Bet visi arbitrai pergalę minimaliu skirtumu skyrė Rusijos sportininkui.

Dabar T. Tamašauskas visą dėmesį skirs po pusantro mėnesio Bulgarijoje vyksiančiam Europos čempionatui. Ten šeši geriausi svorio katergorijos atletai gaus kelialapius į pasaulio čempionatą rugsėjį Las Vegase (JAV), kur vyks ir bilietų į Rio de Žaneiro olimpiadą dalybos.

„Tadas padarė viską. Pritrūko tik sėkmės. Ypač gerai Tadas boksavosi trečiame raunde. Todėl ir aš paslapčia tikėjausi, kad teisėjas pakels Tado ranką. Nes sportininkas tikrai nenuvylė mūsų, esu patenkintas jo pasirodymu. Dabar reikia toliau dirbti, išlaikyti gerą sportinę formą ir tinkamai pasirengti Europos čempionatui“, - kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Vladimiras Bajevas.

„Crystal Hall“ ringe kovos dar trys Lietuvos boksininkai. Ketvirtadienį Edgaras Skurdelis rungsis su rusu Konstantinu Bogomazovu (iki 60 kg), o Tomas Pivorunas – su Djordje Tomičiumi iš Bosnijos ir Hercegovinos (iki 75 kg). Sekmadienį pirštines su rumunu Danieliu Costea surems Mantas Valavičius (per 91 kg).

„Visi varžovai stiprūs. Bet su visais galima ir reikia kovoti“, - pabrėžė V. Bajevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)