Traumų išretinti VU krepšininkai nesugebėjo pasipriešinti VDU trijulei, kuri šventė užtikrintą pergalę 21:9.

VDU komandą sudarė Justinas Ramanauskas, Ernestas Sederevičius, Armandas Urkis ir Tomas Zdanavičius. VU komandai atstovavo Vytautas Saulis, Dominykas Bučas, Tautvydas Rimkus ir Kipras Urbanavičius.

Naudingiausiu viso turnyro žaidėju buvo pripažintas VDU krepšininkas Justinas Ramanauskas.

Šiame turnyre dvi pirmos vietos užsitikrina vietą pasaulio studentų trijulių čempionate, kuris vyks spalio mėnesį Turkijoje. Tiesa, laukiama tarptautinės studentų sporto federacijos sprendimo ar bus leista dalyvauti dvejoms komandoms iš tos pačios šalies.

Be vaikinų trijulių krepšinio iškovotų aukso ir sidabro medalių, trečiadienį Lietuvos delegacijos medalių kraitį papildė ir Vilniaus universiteto merginų paplūdimio tinklinio komandos iškovotas bronzos medalis, bei Vytauto Didžiojo universiteto vaikinų paplūdimio tinklinio iškovotas sidabro medalis.

Merginų grupėje mažajame finale Vilniaus universiteto (VU) paplūdimio tinklininkės Dominyka Naudužaitė ir Jaketerina Kovalskaja 2:0 įveikė Ukrainos atstoves ir iškovojo bronzos medalius.

Tinklininkės Dominyka Naudužaitė ir Jaketerina Kovalskaja (Foto: Modestas Gailiūnas)

Didžiajame vaikinų finale susigrūmė Vytauto Didžiojo universiteto (Lietuva) ir Frankfurto universiteto (Vokietija) paplūdimio tinklininkai. Ypač įnirtingai susiklostė pirmas setas, kurį vokiečiai laimėjo 30:28. Antrąjį kiek lengviau taip pat laimėjo Vokietijos atstovai rezultatu 21:16 ir Arnas Rumševičius bei Artūr Vincėlovič tapo paplūdimio tinklinio vicečempionais.

Arnas Rumševičius buvo pripažintas viso turnyro naudingiausiu žaidėju.

Arnas Rumševičius, Artūr Vincėlovič, tinklininkės Dominyka Naudužaitė ir Jaketerina Kovalskaja (Foto: Modestas Gailiūnas)

Viso Lietuvos medalių įskaitoje yra 10 iškovotų medalių.

Europos universitetų žaidynės vyksta kas du metus. Belgrade turėjusios vykti žaidynės buvo nukeltos dėl pandemijos ir jų rengimo teisę perėmė Lodzės miestas (Lenkija).

Tai vienas masiškiausių sporto renginių Europoje. Šiais metais žaidynėse laukiama 4200 dalyvių. Priminsime, kad nuo 2012 metų vykstančiose žaidynėse mūsų šalies sportininkai iškovojo 7 aukso, 6 sidabro ir 11 bronzos apdovanojimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją